Spolubydlící za trest

11. června 2019

Bydlení v městech je čím dál tím dražší a není proto divu, že si čím dál tím víc mladých lidí uchyluje ke spolubydlení. To byl případ i paní Andrey. Na facebookové skupině sehnala podnájem pokoje na pražských Vinohradech. Do úzkých se dostala ve chvíli, kdy zjistila, že její spolubydlící, na kterou byla nájemní smlouva psaná, neplatila pronajímateli nájemné.

Spolubydlení zpočátku probíhalo bezproblémově, nebo si to alespoň paní Andrea myslela. Vše se změnilo ve chvíli, kdy do bytu přišel pronajímatel s tím, že nájemnice, tedy spolubydlící paní Andrey, už čtyři měsíce nezaplatila nájemné. Jak se později ukázalo, podnájmem řešila své finanční potíže a těch 11 000,- Kč měsíčně, které jí paní Andrea posílala, si jednoduše nechávala a pronajímateli neplatila nic. Pronajímatel samozřejmě požadoval buď okamžitou úhradu dluhu ve výši 98 000,- Kč, nebo vyklizení bytu a spolubydlící se k nápravě neměla. Zoufalá paní Andrea se proto obrátila na nás.

Ihned jsme převzali zastoupení paní Andrey a spojili se s pronajímatelem, abychom zjistili, jak se věci přesně mají. Velmi nás překvapilo, že dlužnou částku chtěl vymáhat i po paní Andree, která jednak za bydlení v bytě platila, ale hlavně neměla s pronajímatelem cokoliv ujednaného. Pronajímatel nejdříve nemohl pochopit, že když uzavřel smlouvu s někým jiným, nemůže po paní Andree chtít ani korunu, ale vše jsme mu trpělivě vysvětlili a doložili na konkrétních ustanoveních zákona a případech z praxe.

Po krátkém čase na rozmyšlenou nám dal pronajímatel za pravdu. Osobně se paní Andree omluvil. Z dobré vůle jsme mu poradili, na kterou advokátní kancelář se obrátit při vymáhání dlužného nájemného. A protože vinohradský byt byl opravdu pěkný a paní Andrea si přála v něm zůstat, pomohli jsme jí s pronajímatelem domluvit, aby v bytě mohla bydlet i nadále. Následná pomoc se sjednáváním nájemní smlouvy pro nás byla už jen pouhou maličkostí. 

Právní ochrana není jen zastupování ve sporech s kdekým. Je hlavně o porozumění potřebám našich klientů a prosazování jejich právních zájmů. A přesně to D.A.S. dělá.

Chcete i vy, aby za Vámi stál silný partner?

Zadáním telefonního čísla souhlasím s tím, že budu ve zvoleném čase osloven a kontaktován za účelem seznámení se s možnostmi od D.A.S.

Děkujeme!

Obratem vám zavoláme na telefonní číslo +420.

Chyba při zpracování požadavku,
zkuste to prosím později znovu!
Před 4 dny

Oprava auta, která vám (bez pojišťovny) udělá díru do rozpočtu

Oprava auta, která vám (bez pojišťovny) udělá díru do rozpočtu

Opravy auta nejsou zrovna nejlevnější záležitostí. Přesvědčil se o tom i pan Franta, který měl podle servisu zaplatit až 100.000 Kč. Tato suma ho sice překvapila, ale nepolekala. Spoléhal totiž na to, že mu pojišťovna s platbou pomůže. Realita byla ovšem jiná.

Celý článek
Před týdnem

Jak vykutálený dodavatel zvýšil fixní cenu plynu o 113 %

Jak vykutálený dodavatel zvýšil fixní cenu plynu o 113 %

Když se s dodavatelem domluvíte na fixní cenu za plyn, máte to za to, že to tak bude. Vždyť je to přece ve smlouvě, říkáte si. Takovou představu měl i pan Ladislav, který poctivě platil domluvené měsíční zálohy. Jenže v tom se spletl.

Celý článek
Před 2 týdny

Jak nepřijít o body (a peníze)

Jak nepřijít o body (a peníze)

Kdo chce řidiče bít, hůl si vždy najde. Byla to pravda i v případě pana Filipa, který byl neprávem obviněný ze závažného přestupku. Ještě že měl po svém boku advokáty D.A.S., kteří se nemilosrdných úředníků nezalekli.

Celý článek