Spory se nemusí proplachtit

19. července 2022

Když má pojišťovna něco zaplatit, je velká šance, že z toho bude chtít vycouvat. Takovou zkušenost měl i pan Radek, který netušil, co má s kličkami pojišťovny dělat. Naštěstí si k sobě povolal právníky D.A.S., kteří už věděli, jak celou situaci vyřešit.

Pan Radek je zdatný kamioňák, který o své vozidlo pečuje, jak nejlépe umí. Jednoho dne ho však čekala nepříjemná zpráva: „Městem otřásla bouřka, která nadělala velké škody,“ ozvalo se ve zprávách. Jen jak to slyšel, jel se podívat na nejbližší parkoviště, kde měl zaparkovaný svůj milovaný kamion. Co se ale nestalo. Ztrouchnivělý strom spadl na jeho vozidlo a poškodil horní plachtu. „Bez plachty přece jet nemůžu,“ kroutil nešťastně hlavou nad vzniklou spouští. 

Po chvilce smutku se rozhodl kontaktovat pojišťovnu a požádal ji o proplacení zničené plachty. Jenže to by nebyla pojišťovna, kdyby se nesnažila vzít platbu oklikou. Panu Radkovi sice peníze poslala, ale výrazně snížila cenu plachty. Prý kvůli tomu, že byla stará. 

„Stará, nestará. Ta plachta je základní částí kamionu,“ vysvětloval pan Radek právníkům D.A.S., které požádal o pomoc. Právníci všechno řádně prostudovali a začali případ ihned řešit, protože věděli, že pravda je na straně klienta. S neprůstřelnými důkazy se obrátili na pojišťovnu a netrpělivě očekávali její odpověď. 

Netrvalo dlouho a pojišťovna se ozvala zpět. Její odpověď potěšila hlavně pana Radka. Ve zprávě totiž oznamovala, že souhlasí s právníky D.A.S. a že doplatí zbylou částku. „Ještě že jsem vás požádal o pomoc. Bez vás bych se svého práva nedomohl,“ řekl s úsměvem pan Radek. Příběh má šťastný konec a nová plachta mu dělá radost při každé jízdě.  

Chcete i vy, aby za Vámi stál silný partner?

Zadáním telefonního čísla souhlasím s tím, že budu ve zvoleném čase osloven a kontaktován za účelem seznámení se s možnostmi od D.A.S.

Děkujeme!

Obratem vám zavoláme na telefonní číslo +420.

Chyba při zpracování požadavku,
zkuste to prosím později znovu!
Před 3 dny

Oprava auta, která vám (bez pojišťovny) udělá díru do rozpočtu

Oprava auta, která vám (bez pojišťovny) udělá díru do rozpočtu

Opravy auta nejsou zrovna nejlevnější záležitostí. Přesvědčil se o tom i pan Franta, který měl podle servisu zaplatit až 100.000 Kč. Tato suma ho sice překvapila, ale nepolekala. Spoléhal totiž na to, že mu pojišťovna s platbou pomůže. Realita byla ovšem jiná.

Celý článek
Před týdnem

Jak vykutálený dodavatel zvýšil fixní cenu plynu o 113 %

Jak vykutálený dodavatel zvýšil fixní cenu plynu o 113 %

Když se s dodavatelem domluvíte na fixní cenu za plyn, máte to za to, že to tak bude. Vždyť je to přece ve smlouvě, říkáte si. Takovou představu měl i pan Ladislav, který poctivě platil domluvené měsíční zálohy. Jenže v tom se spletl.

Celý článek
Před 2 týdny

Jak nepřijít o body (a peníze)

Jak nepřijít o body (a peníze)

Kdo chce řidiče bít, hůl si vždy najde. Byla to pravda i v případě pana Filipa, který byl neprávem obviněný ze závažného přestupku. Ještě že měl po svém boku advokáty D.A.S., kteří se nemilosrdných úředníků nezalekli.

Celý článek