Srdečná omluva od pojišťovny

17. srpna 2021

I mistr tesař se někdy utne. A v našem případě to může být i samotná pojišťovna. Křivda postihla i starostu jedné vesnice, který se s prosbou o pomoc obrátil na právníky D.A.S. Dokázali přesvědčit pojišťovnu o jejím chybném kroku?

Stačí jedna chvíle nepozornosti za volantem a nehoda může být na světě. Takovou situaci zažil i řidič sportovního auta, který nezvládl řízení a najel na chodník. V našem příběhu to naštěstí odnesl pouze pouliční sloup, takže se celý incident obešel bez zranění. Pan starosta se situací nijak neznepokojoval, protože se domníval, že škodu uhradí pojišťovna neopatrného řidiče. V tom se ale spletl. 

„Jak to myslíte, že pojišťovna skoro nic nezaplatí,“ kroutil hlavou starosta. Podle její výpovědi byla náhrada školy ponížena o 73 %, a to kvůli tomu, že byl sloup už velmi starý. „Takhle to přece nemůžeme nechat,“ řekl si pro sebe pan starosta a hned si vzpomněl, že má u D.A.S. sjednané pojištění právní ochrany. Ihned si zavolal na pomoc právníky. 

Po prostudování celého případu nemohli nechat starostu ve štychu. Upozornili pojišťovnu na to, že nepostupovali správně a odkázali ji na předchozí rozhodnutí, která Nejvyšší soud učinil v podobných případech. Jak to nakonec dopadlo? 

Štěstí, v tomto případě znalosti, přeje připraveným. Pojišťovna na základě předložených argumentů své stanovisko přehodnotila a slíbila doplatit zbytek škody. A co víc, panu starostovi se dokonce upřímně omluvila. „Tak to je rovnou dvojitá výhra,” dodal s úsměvem pan starosta, který byl moc rád, že celou záležitost přenechal ostříleným právníkům D.A.S.  

Chcete i vy, aby za Vámi stál silný partner?

Zadáním telefonního čísla souhlasím s tím, že budu ve zvoleném čase osloven a kontaktován za účelem seznámení se s možnostmi od D.A.S.

Děkujeme!

Obratem vám zavoláme na telefonní číslo +420.

Chyba při zpracování požadavku,
zkuste to prosím později znovu!
Před 4 dny

Jak nizozemský radar rozdával pokuty na potkání

Jak nizozemský radar rozdával pokuty na potkání

Jak moc věříte moderním technologiím? Pan Bořek, majitel velké autobusové společnosti se pěkně spálil. A to hned několikrát po sobě. Ještě že měl na své straně ostřílené advokáty, kteří věděli nejen, jak prokázat nedostatky radaru, ale také jak se domluvit s nekompromisními úředníky.

Celý článek
Před týdnem

Lapálie se sedačkou

Lapálie se sedačkou

Máte štěstí na poctivé prodejce? Někteří udělají vše, co vám na očích vidí, jiným jde jenom o zisk. A co teprve, když přijde na reklamaci. Jednu špatnou zkušenost má i paní Andrea, která chtěla vrátit peníze za poškozený kus nábytku.

Celý článek
Před 2 týdny

Co exekutor schvátí, někdy i vrátí

Co exekutor schvátí, někdy i vrátí

S exekutory si není radno zahrávat. Své o tom ví také pan Ondřej, který se do jejich spárů dostal zcela nevinně. Ještě že měl po svém boku advokáty z D.A.S. Podívejte se, jak postupovat, když vám vymahači majetku neoprávněně zabaví vaše osobní věci.

Celý článek