Štěstí přeje připravenému

7. června 2021

Kdo je připraven, není zaskočen. Velké záchranné lano může představovat i pojištění právní ochrany, které vám může ušetřit velké náklady a spoustu starostí. Potvrdit to může také pan Martin, kterému se v Německu přihodil jeden nepříjemný incident. A kdyby nebyl řádně připraven, vše mohlo nabrat hodně ošklivý scénář.

Říká se, že náhoda je blbec – nikdy nevíte, kdy se něco přihodí. A proto je lepší být vždy připraven. Na vlastní pěst si to potvrdil také „kamioňák“ Martin, který se svým nákladním autem vydal do sousedního Německa, aby doručil jednu důležitou dodávku. Jízda byla rychlá, plynulá, a tak si pan Martin hvízdal, jak to dneska dobře šlape. Jeho nadšení ale netrvalo dlouho.  

Poté, co dojel do areálu na vyložení dodávky, stalo se něco překvapivého. Stačila jedna chvíle nepozornosti a obsluha vysokozdvižného vozíku, která jela okolo, výrazně poškodila nákladní auto pana Martina. „Co teď budu dělat,“ přemítal v hlavě rozčileně pan Martin. „Mám zavolat šéfovi, nebo kolegům v Německu,“ přemýšlel nahlas. Nakonec se ale rozhodl pro rychlé řešení, které mělo minimalizovat vzniklé škody – zavolat do D.A.S.  

Díky tomu, že pan Martin na nic nečekal, mu právníci mohli ihned říct, jak přesně postupovat. Poradili mu, jaké důkazy na místě zajistit, a zároveň mohli celou situaci vyjednat se správcem areálu, se kterým po telefonu sepsali kompletní záznam o incidentu. Na kolik se škoda vyčíslila? Cena opravy nákladního auta nakonec dosáhla na 379.90 eur, což pro pana Martina nebylo zrovna málo. „Jen se modlím o to, aby mi to pojišťovna proplatila,“ hořekoval pan Martin.  

D.A.S. právníci na nic nečekali a okamžitě začali nehodu řešit s německou pojišťovnou protistrany. Netrvalo dlouho a německá pojišťovna panu Martinovi vyplatila škodu v plné výši, a to bez zbytečných průtahů. „To mi teda spadl kámen ze srdce,“ vydechl s úlevou pan Martin, který se obával toho, že komunikace s německými úřady bude zdlouhavá a komplikovaná. A tato noční můra by se mohla stát skutečností, kdyby právníkům nezavolal včas. Vše ale naštěstí dobře dopadlo a pan Martin už ví, že připravenému štěstí přeje. 

 

 

Chcete i vy, aby za Vámi stál silný partner?

Zadáním telefonního čísla souhlasím s tím, že budu ve zvoleném čase osloven a kontaktován za účelem seznámení se s možnostmi od D.A.S.

Děkujeme!

Obratem vám zavoláme na telefonní číslo +420.

Chyba při zpracování požadavku,
zkuste to prosím později znovu!
Před 3 dny

Jak nizozemský radar rozdával pokuty na potkání

Jak nizozemský radar rozdával pokuty na potkání

Jak moc věříte moderním technologiím? Pan Bořek, majitel velké autobusové společnosti se pěkně spálil. A to hned několikrát po sobě. Ještě že měl na své straně ostřílené advokáty, kteří věděli nejen, jak prokázat nedostatky radaru, ale také jak se domluvit s nekompromisními úředníky.

Celý článek
Před týdnem

Lapálie se sedačkou

Lapálie se sedačkou

Máte štěstí na poctivé prodejce? Někteří udělají vše, co vám na očích vidí, jiným jde jenom o zisk. A co teprve, když přijde na reklamaci. Jednu špatnou zkušenost má i paní Andrea, která chtěla vrátit peníze za poškozený kus nábytku.

Celý článek
Před 2 týdny

Co exekutor schvátí, někdy i vrátí

Co exekutor schvátí, někdy i vrátí

S exekutory si není radno zahrávat. Své o tom ví také pan Ondřej, který se do jejich spárů dostal zcela nevinně. Ještě že měl po svém boku advokáty z D.A.S. Podívejte se, jak postupovat, když vám vymahači majetku neoprávněně zabaví vaše osobní věci.

Celý článek