Ten horší vlhký sen

23. května 2018

Kdo bydlí v rodinném domě nebo na chatě, ví, jakou neplechu dokáže nadělat vlhkost. Obzvlášť na jaře, kdy všechno taje a příroda se probouzí ze zimního spánku. Izolace je jasná volba, ale co když se pokazí?

Přesně tuto situaci řešil i pan Jindřich. Dlouze vybíral firmu, která mu udělá hydroizolaci rodinného domu. Nakonec vybral, zaplatil 347 000,- Kč, podepsal předávací protokol a ejhle -  neštěstí bylo brzy na světě. Nebo spíš plíseň ve sklepě. Firma práci odbyla a navíc použila nekvalitní materiál. I když se pan Jindřich snažil s firmou dohodnout na slevě z ceny, nepochodil. Po chvíli mu došla trpělivost a předal případ nám.

Výzva – nic. Podali jsme tedy žalobu na slevu z ceny díla. Soudní proces se vlekl několik let. Dokazování bylo složité. Museli jsme nechat vypracovat hned několik znaleckých posudků – jednak ohledně nevhodnosti zvoleného materiálu a jednak ohledně nekvality provedených prací. Naše úsilí se ale vyplatilo. Soud rozhodl ve prospěch pana Jindřicha a přiznal mu nárok na slevu z ceny díla ve výši 165 000,- Kč. Protistrana se sice nechtěla vzdát a podala odvolání, ale i odvolací soud dal panu Jindřichovi rychle za pravdu.

Soudní náklady tohoto několikaletého sporu se vyšplhaly na těžko uvěřitelných 280 000,- Kč. Částečně i z důvodu několika pořizovaných znaleckých posudků, ale naštěstí pro pana Jindřicha, všechny náklady jsme za něj platili my v rámci pojištění. A platily bychom je, i kdyby mu soud za pravdu nedal, a i to je jedním z řady důvodů, proč pan Jindřich nedá na D.A.S. dopustit.

Chcete i vy, aby za Vámi stál silný partner?

Zadáním telefonního čísla souhlasím s tím, že budu ve zvoleném čase osloven a kontaktován za účelem seznámení se s možnostmi od D.A.S.

Děkujeme!

Obratem vám zavoláme na telefonní číslo +420.

Chyba při zpracování požadavku,
zkuste to prosím později znovu!
Před 5 dny

Jak vykutálený dodavatel zvýšil fixní cenu plynu o 113 %

Jak vykutálený dodavatel zvýšil fixní cenu plynu o 113 %

Když se s dodavatelem domluvíte na fixní cenu za plyn, máte to za to, že to tak bude. Vždyť je to přece ve smlouvě, říkáte si. Takovou představu měl i pan Ladislav, který poctivě platil domluvené měsíční zálohy. Jenže v tom se spletl.

Celý článek
Před týdnem

Jak nepřijít o body (a peníze)

Jak nepřijít o body (a peníze)

Kdo chce řidiče bít, hůl si vždy najde. Byla to pravda i v případě pana Filipa, který byl neprávem obviněný ze závažného přestupku. Ještě že měl po svém boku advokáty D.A.S., kteří se nemilosrdných úředníků nezalekli.

Celý článek
Před 2 týdny

Dopravní asistence se vždycky hodí

Dopravní asistence se vždycky hodí

Víte, co dělat, když vám někdo poškodí auto? Kde nahlásit škodu a jak sepsat záznam o nehodě? V těchto vypjatých situacích je dobré mít na své straně někoho, kdo vás krok za krokem navede a zodpoví všechny vaše otázky. Přesvědčil se o tom i pan Libor.

Celý článek