Tohle je noční můra každého nájemníka

3. června 2024

Najít dobrý byt a bezproblémového pronajímatele není zrovna jednoduchý úkol. O tom se přesvědčil i pan Leoš, který během let (neprávem) nashromáždil pěkně velký dluh. Ještě že měl na své straně advokáty D.A.S.

Pan Leoš žil se svou přítelkyní v nájemním bytě už několik let. Nedá se však říct, že šlo o příjemné a klidné bydlení. Největší starosti mu dělal zejména vztah s pronajímatelem, který trval na zvyšování nájmu a na požadavky ohledně oprav v bytě vůbec nereagoval. Asi vás nepřekvapí, že po těch letech mu došla trpělivost a rozhodl se odstěhovat. Zas tak snadné to ale nebylo.  

I když si pan Leoš všechno pohlídal a předávací protokol předal včas, pronajímatel mu odchod pěkně znepříjemnil. Nejen, že mu neposlal zpátky kauci, ale po 4 měsících dokonce poslal e-mail, ve kterém stálo, že dluží 22.500 Kč (a kauce v tom už prý započítána je).  

„Jak je tohle možné,” nevěřil vlastním očím pan Leoš. Částku se chystal poctivě zaplatit, ale ještě předtím chtěl znát názor advokátů D.A.S. Po prostudování všech dokumentů advokáti zjistili, že pronajímatel je opravdu vykutálený. Nejen, že panu Leošovi neposkytl žádný úrok z kauce, ale k tomu si také naúčtoval výměnu gauče za 13.000 Kč. Podle pronajímatele měla sedačka nevyčistitelné skvrny, což nebyla pravda. Při předávání bytu byla naprosto v pořádku a k její výměně došlo až pár měsíců poté. Aby toho nebylo málo, po podrobném pohledu do dokumentů bylo jasné, že pronajímatel neproplatil panu Leošovi opravy, ani mu nedal vyúčtování za služby.  

Právní pohled pana Leoše sice uklidnil, ale ještě nebylo vyhráno. Advokáti proto sepsali výzvu, ve které uvedli nároky svého klienta a doložili vyčíslení. Z nich bylo patrné, že pan Leoš nemá důvod platit požadovanou částku a naopak získat část kauce zpět. Co na ten pronajímatel? Ten se zalekl a slíbil, že dá všechno do pořádku, což se nakonec stalo. Pan Leoš měl z výsledku obrovskou radost: „Moc děkuji za vaši podporu. Bez vás bych tento boj nejspíš vzdal,” dodal na závěr a zároveň se přesvědčil o tom, jak praktická právní ochrana může být.

Chcete i vy, aby za Vámi stál silný partner?

Zadáním telefonního čísla souhlasím s tím, že budu ve zvoleném čase osloven a kontaktován za účelem seznámení se s možnostmi od D.A.S.

Děkujeme!

Obratem vám zavoláme na telefonní číslo +420.

Chyba při zpracování požadavku,
zkuste to prosím později znovu!
Před 5 dny

Když touha po odpočinku skončí v rukou advokátů

Když touha po odpočinku skončí v rukou advokátů

Víte, kde je ten nejlepší relax? Přece ve sprše. Své o tom ví také paní Daniela, která si do ní plánovala pořídit masážní box. Myšlenka o úžasném odpočinku se však brzy rozplynula. A bez pomoci D.A.S. se nakonec neobešla.

Celý článek
Před týdnem

Spor s pojišťovnou, který skočil triumfem

Spor s pojišťovnou, který skočil triumfem

Pan Martin měl opravdu smolný den. Připletl se do dopravní nehody, která nepoškodila jen jedno, ale dokonce dvě jeho auta zaparkovaná podél silnice. Když pak požadoval proplacení škod, pojišťovna si hbitě našla kličku, jak se své zodpovědnosti vyhnout.

Celý článek
Před 2 týdny

Jak vyhrát boj s Krajskou správou silnic?

Jak vyhrát boj s Krajskou správou silnic?

Výmoly, štěrk, nerovnosti na silnici. V nejlepším případě to odnese jen pneumatika, v horším případě i disk nebo další části auta. V případě pana Leoše to bylo obojí. S úhradou oprav za škodu to však tak jednoduché nebylo.

Celý článek