Vláda schválila zákaz vycházení bez ochrany nosu a úst

19. března 2020

Jako další opatření v boji s koronavirem vláda schválila zákaz vycházení bez pokrývky nosu a úst (v jakékoliv podobě od respirátorů a roušek po šátky), který platí od včerejší půlnoci.

Do České republiky mají letecky roušky dorazit v neděli. Má se nám dostat až 1,4 milionu respirátorů a až 30 000 000 (převážně jednorázových) roušek a tímto počtem má být dočasná poptávka saturována. Roušky budou distribuovat obce s rozšířenou působností. Další důležitou pomůckou, která se k nám dostává, jsou rychlotesty, které se budou používat pouze u jedinců, kteří mají na koronavir podezření. Zatím se ale každý musí zařádit dle svých možností, aby výše uvedené mimořádní opatření dodržoval.

Maloobchodní prodejny potravin budou od 10:00 do 12:00 přístupné pouze lidem starších 65 let. V ostatních hodinách se seniorům nad 65 let nedoporučuje návštěva obchodů, což navazuje na nedávné doporučení vlády pro osoby starší 70 let nevycházet vůbec mimo svá obydlí. Vláda dále doporučuje maloobchodním řetězcům desinfikovat madla, kliky (nejlépe každou hodinu). Důležité je zmínit, že se stále jedná o doporučení, nikoliv o nařízení. V Česku je aktuálně 572 potvrzených nakažených.

​​Upozorňujeme, že informace uvedené v tomto článku jsou aktuální v době publikace článku, není-li v textu uvedeno jinak.

Chcete i vy, aby za Vámi stál silný partner?

Zadáním telefonního čísla souhlasím s tím, že budu ve zvoleném čase osloven a kontaktován za účelem seznámení se s možnostmi od D.A.S.

Děkujeme!

Obratem vám zavoláme na telefonní číslo +420.

Chyba při zpracování požadavku,
zkuste to prosím později znovu!
Před 3 dny

Jak nizozemský radar rozdával pokuty na potkání

Jak nizozemský radar rozdával pokuty na potkání

Jak moc věříte moderním technologiím? Pan Bořek, majitel velké autobusové společnosti se pěkně spálil. A to hned několikrát po sobě. Ještě že měl na své straně ostřílené advokáty, kteří věděli nejen, jak prokázat nedostatky radaru, ale také jak se domluvit s nekompromisními úředníky.

Celý článek
Před týdnem

Lapálie se sedačkou

Lapálie se sedačkou

Máte štěstí na poctivé prodejce? Někteří udělají vše, co vám na očích vidí, jiným jde jenom o zisk. A co teprve, když přijde na reklamaci. Jednu špatnou zkušenost má i paní Andrea, která chtěla vrátit peníze za poškozený kus nábytku.

Celý článek
Před 2 týdny

Co exekutor schvátí, někdy i vrátí

Co exekutor schvátí, někdy i vrátí

S exekutory si není radno zahrávat. Své o tom ví také pan Ondřej, který se do jejich spárů dostal zcela nevinně. Ještě že měl po svém boku advokáty z D.A.S. Podívejte se, jak postupovat, když vám vymahači majetku neoprávněně zabaví vaše osobní věci.

Celý článek