Za nemoc z povolání prý zaměstnavatel nemůže

20. března 2017

Že si ve svém zaměstnání můžete způsobit nemoc nebo úraz, to už je bohužel riziko spojené s řadou povolání. Kdo nic nedělá, nic se mu také nemůže stát. Když ovšem kvůli nemoci z povolání dostanete z tohoto povolání výpověď - to už je poměrně silná káva. I na pana Adama, který jako kurýr něco vydrží. Zaměstnavatel ho chtěl připravit o statisíce.

Pan Adam pracoval několik let u spediční společnosti. Denně tedy naložil a vyložil stovky balíků, mnohdy velmi těžkých a rozměrných. Jednoho dne si začal všímat nepříjemné bolesti v rameni, která se časem zhoršovala. Patálie s ramenem se táhly dva roky a zahrnovaly dokonce několik komplikovaných operací. Není tedy divu, že pan Adam strávil mnoho času na nemocenské. Zaměstnavateli se absence pana Adama nelíbila, a tak mu dal výpověď.

Pan Adam byl zaskočený. Zaměstnavatel mu totiž záměrně nedal výpověď ze zdravotních důvodů, aby nemusel uznat jeho nemoc z povolání a platit tučné odstupné. Vstoupili jsme do sporu a podali žalobu pro neplatné rozvázání pracovního poměru a zároveň jsme zahájili šetření, zda problémy s ramenem lze skutečně prohlásit za nemoc z povolání.

Zaměstnavatel se však ukázal jako pravý „potížista“. Přestože jsme mu zaslali znalecký posudek, že se skutečně jedná o nemoc z povolání, bránil se vyplatit panu Adamovi náhradu. Během soudu požadoval smírčí řízení, kterého se však neúčastnil. Téměř nekomunikoval a nedodával podklady. Až téměř po roce intenzivního jednání se nám podařilo pro klienta vymoci více než milion korun, aniž by proběhlo soudní řízení. K této částce si navíc může pan Adam přičíst pravidelnou rentu od pojišťovny za ztížené společenské uplatnění.

Chcete i vy, aby za Vámi stál silný partner?

Zadáním telefonního čísla souhlasím s tím, že budu ve zvoleném čase osloven a kontaktován za účelem seznámení se s možnostmi od D.A.S.

Děkujeme!

Obratem vám zavoláme na telefonní číslo +420.

Chyba při zpracování požadavku,
zkuste to prosím později znovu!
Před 4 dny

Jak nizozemský radar rozdával pokuty na potkání

Jak nizozemský radar rozdával pokuty na potkání

Jak moc věříte moderním technologiím? Pan Bořek, majitel velké autobusové společnosti se pěkně spálil. A to hned několikrát po sobě. Ještě že měl na své straně ostřílené advokáty, kteří věděli nejen, jak prokázat nedostatky radaru, ale také jak se domluvit s nekompromisními úředníky.

Celý článek
Před týdnem

Lapálie se sedačkou

Lapálie se sedačkou

Máte štěstí na poctivé prodejce? Někteří udělají vše, co vám na očích vidí, jiným jde jenom o zisk. A co teprve, když přijde na reklamaci. Jednu špatnou zkušenost má i paní Andrea, která chtěla vrátit peníze za poškozený kus nábytku.

Celý článek
Před 2 týdny

Co exekutor schvátí, někdy i vrátí

Co exekutor schvátí, někdy i vrátí

S exekutory si není radno zahrávat. Své o tom ví také pan Ondřej, který se do jejich spárů dostal zcela nevinně. Ještě že měl po svém boku advokáty z D.A.S. Podívejte se, jak postupovat, když vám vymahači majetku neoprávněně zabaví vaše osobní věci.

Celý článek