Záda Vám kryjeme i na horách

14. prosince 2017

Úraz na horách dokáže zkazit dovolenou. Proto je dobré být připravený a pro všechny případy vědět, jak se s nastalou komplikací co nejlépe vypořádat. Poradíme Vám, na co pamatovat jak před samotnou cestou na hory, tak i na svahu, když se něco přihodí.

Pojištění léčebných výloh

Z tohoto pojištění jsou hrazeny nezbytné náklady na léčebné výlohy – zejména zásah záchranky, převoz do nemocnice, náklady lékařského ošetření a případné hospitalizace. Výdaje za výše uvedené se v zahraničí mohou vyšplhat do velmi vysokých částek. Doporučujeme proto sjednat si pojištění s odpovídající výší pojistné částky. Může se rovněž stát, že po Vás nemocnice v zahraničí bude požadovat úhradu či garanci úhrady za lékařské zákroky a další služby v hotovosti. Vždy je proto dobré mít při ruce kontaktní telefonní číslo na pojišťovnu (pojišťovny obvykle klientům dávají při sjednání pojištění kartičku s kontaktními údaji), u které jste pojištěn a neprodleně jí v takovéto situaci kontaktovat. Budete-li nějakou lékařskou péči hradit v hotovosti, doporučujeme uschovat si všechna potvrzení o úhradě a následně je předložit své pojišťovně v tuzemsku.

Úrazové pojištění

Máte-li sjednáno úrazové pojištění a nastane-li v pojistné smlouvě definovaná pojistná událost – úraz, vzniká Vám nárok na pojistné plnění, a to v rozsahu, který je sjednán v konkrétní pojistné smlouvě. Vždy je proto potřeba se při sjednání pojistné smlouvy informovat na to, jaký bude rozsah pojištění (obvykle pojištění zahrnuje pojistné plnění pro případ trvalých následků, pojistné plnění pro případ smrti, pojistné plnění při hospitalizaci). Je však možné si sjednat i další připojištění, např. připojištění denního odškodného za každý den nezbytný k léčení úrazu. I při sjednávání tohoto pojištění je třeba pamatovat na limity tohoto pojištění. V případě úrazu je nezbytné co nejdříve kontaktovat pojišťovnu a domluvit se s ní ohledně dalšího postupu. Uschovávejte si samozřejmě všechny lékařské zprávy a další doklady, které se týkají léčení úrazu.

Pojištění odpovědnosti a pojištění právní ochrany

  • Pojištění odpovědnosti kryje škody, které neúmyslně způsobíte někomu jinému -  může jít např. o škodu na zdraví nebo o věcnou škodu.
  • Pojištění právní ochrany Vám pomůže v případech, kdy potřebujete právní pomoc při prosazování Vašich oprávněných nároků či při Vaší obhajobě. Například Vás někdo na sjezdovce srazí a způsobí Vám újmu na zdraví anebo poškodí Vaše věci. Bude-li se viník zdráhat Vám škodu nahradit, lze ji díky pojištění právní ochrany vymáhat soudně i bez Vašich dalších nákladů. Stejně tak v případě, kdy je proti Vám zahájeno trestní řízení pro podezření z neúmyslného ublížení na zdraví při srážce s jiným lyžařem na sjezdovce, pojišťovna právní ochrany zajistí advokáta a uhradí náklady spojené s Vaší obhajobou. Záda Vám kryjeme i na horách!

Směřují-li Vaše kroky do zahraničí, vždy se vyplatí sjednání pojištění s vyššími limity pojistného plnění.

Na co si dát pozor

  • Dejte si pozor na alkohol či na jiné omamné látky. V případě, že při události budete pod vlivem alkoholu či jiných omamných látek, lze předpokládat, že pojišťovna odmítne plnění, neboť se bude jednat o výluku z pojištění.
  • Dodržujte místní právní předpisy. 

Co dělat při problémech

  • Když už se Vám ale nějaké to neštěstí na horách přihodí, zachovejte chladnou hlavu.
  • Předpokladem pro úspěšné uplatnění Vašeho nároku u pojišťovny jsou dostatečné důkazy.  Jako důkazy je možné využít fotografie, kamerový záznam, výpovědi očitých svědků (vždy si na ně zajistěte kontaktní údaje – adresa, telefon, e-mail...), protokol policie či záchranné služby (vždy si na ně zajistěte kontakt) atd.
  • Pokud Vás někdo srazil na sjezdovce, je vždy nezbytné zjistit, kdo Vám škodu způsobil – nenechejte ho proto ujet, dokud nemáte zapsané jeho jméno a adresu, případně si ofoťte jeho průkaz totožnosti.
  • V případě komplikací lze požádat o pomoc obsluhu areálu.
  • Co nejdříve událost nahlaste pojišťovně. Nejsnazší bývá telefonické ohlášení – pracovníci call-centra Vám řeknou, jak dál postupovat a jaké další doklady bude třeba zajistit a předložit.

Hezkou dovolenou!

Chcete i vy, aby za Vámi stál silný partner?

Zadáním telefonního čísla souhlasím s tím, že budu ve zvoleném čase osloven a kontaktován za účelem seznámení se s možnostmi od D.A.S.

Děkujeme!

Obratem vám zavoláme na telefonní číslo +420.

Chyba při zpracování požadavku,
zkuste to prosím později znovu!
Před 3 dny

Oprava auta, která vám (bez pojišťovny) udělá díru do rozpočtu

Oprava auta, která vám (bez pojišťovny) udělá díru do rozpočtu

Opravy auta nejsou zrovna nejlevnější záležitostí. Přesvědčil se o tom i pan Franta, který měl podle servisu zaplatit až 100.000 Kč. Tato suma ho sice překvapila, ale nepolekala. Spoléhal totiž na to, že mu pojišťovna s platbou pomůže. Realita byla ovšem jiná.

Celý článek
Před týdnem

Jak vykutálený dodavatel zvýšil fixní cenu plynu o 113 %

Jak vykutálený dodavatel zvýšil fixní cenu plynu o 113 %

Když se s dodavatelem domluvíte na fixní cenu za plyn, máte to za to, že to tak bude. Vždyť je to přece ve smlouvě, říkáte si. Takovou představu měl i pan Ladislav, který poctivě platil domluvené měsíční zálohy. Jenže v tom se spletl.

Celý článek
Před 2 týdny

Jak nepřijít o body (a peníze)

Jak nepřijít o body (a peníze)

Kdo chce řidiče bít, hůl si vždy najde. Byla to pravda i v případě pana Filipa, který byl neprávem obviněný ze závažného přestupku. Ještě že měl po svém boku advokáty D.A.S., kteří se nemilosrdných úředníků nezalekli.

Celý článek