Zákeřná krádež lešení

10. dubna 2023

Rekonstrukce domu je dlouhý a finančně náročný proces sám o sobě. Teď si ještě představte, že vám někdo hází klacky pod nohy. Mnoha překážkám musel čelit také pan Tomáš, který řešil nejen krádež materiálu, ale také komunikaci s neochotnou pojišťovnou.

Jak nepříjemné překvapení zažil pan Tomáš jednoho červencového rána, když se vrátil k rodinnému domu, který s manželkou vlastními silami rekonstruovali. Místo toho, aby mohl pokračovat s opravami, se pustil do nepříjemného vyřizování s policií i pojišťovnou. Co se stalo? Ze stavby mu nějaký dobrák odnesl lešení, a to hned všech 5 kusů

Čas ubíhal a rekonstrukce zásadně nepokročila. Policii se pachatele vypátrat nepodařilo, tak případ odložila. Aby toho nebylo málo, ochotou nevyzařovala ani pojišťovna. Ač se pan Tomáš snažil, jak chtěl, pojišťovna mu odmítala plnění vyplatit a opakovaně po něm požadovala doložit doklady, přestože je všechny už řádně zaslal. „Teď už toho mám tak akorát dost,“ řekl si v duchu a zavolal do D.A.S. s prosbou o pomoc.  

Právníci se pustili do práce a popostrčili pojišťovnu, aby začala jednat. Jenže to nebylo tak jednoduché. Škodu za přibližně 50.000 Kč pojišťovna odškodnila pouhými 10.000 Kč – a ani se neobtěžovala uvést vyčíslení nebo ocenění jednotlivých položek. Ještě že pan Tomáš měl u sebe fotografie, které dokazovaly jejich skutečnou hodnotu.  

Jak na to nakonec dopadlo? Pan Tomáš slavil úspěch. Pojišťovna mu během pár dní zaslala na účet 39.800 Kč. S odůvodněním jeho výše se pojišťovna již nenamáhala a žádný dopis neposlala, pan Tomáš ale slavil. „Moc vám děkuji za skvěle odvedenou práci. Bez vás bych se spravedlnosti nedomohl.“ Lešení mu sice nikdo nevrátil, ale pocit zadostiučinění byl pro pana Tomáše k nezaplacení. Za zaslané peníze si pořídil nové kusy lešení a rekonstrukci dotáhl do úspěšného konce. 

Chcete i vy, aby za Vámi stál silný partner?

Zadáním telefonního čísla souhlasím s tím, že budu ve zvoleném čase osloven a kontaktován za účelem seznámení se s možnostmi od D.A.S.

Děkujeme!

Obratem vám zavoláme na telefonní číslo +420.

Chyba při zpracování požadavku,
zkuste to prosím později znovu!
Před 5 dny

Jak vykutálený dodavatel zvýšil fixní cenu plynu o 113 %

Jak vykutálený dodavatel zvýšil fixní cenu plynu o 113 %

Když se s dodavatelem domluvíte na fixní cenu za plyn, máte to za to, že to tak bude. Vždyť je to přece ve smlouvě, říkáte si. Takovou představu měl i pan Ladislav, který poctivě platil domluvené měsíční zálohy. Jenže v tom se spletl.

Celý článek
Před týdnem

Jak nepřijít o body (a peníze)

Jak nepřijít o body (a peníze)

Kdo chce řidiče bít, hůl si vždy najde. Byla to pravda i v případě pana Filipa, který byl neprávem obviněný ze závažného přestupku. Ještě že měl po svém boku advokáty D.A.S., kteří se nemilosrdných úředníků nezalekli.

Celý článek
Před 2 týdny

Dopravní asistence se vždycky hodí

Dopravní asistence se vždycky hodí

Víte, co dělat, když vám někdo poškodí auto? Kde nahlásit škodu a jak sepsat záznam o nehodě? V těchto vypjatých situacích je dobré mít na své straně někoho, kdo vás krok za krokem navede a zodpoví všechny vaše otázky. Přesvědčil se o tom i pan Libor.

Celý článek