Žaloba po 3 letech

17. července 2023

Co když uděláte vše podle předpisů, a stejně vás honí žaloby a pokuty? Víte, co v takové situaci dělat? Jedno vám můžeme říct rovnou, bez právnické pomoci se obvykle neobejdete. O tom se přesvědčil i pan Mirek.

Pan Mirek dlouhé roky pracuje ve firmě na zemní práce. Jednoho dne ho oslovila nejmenovaná obec, která chtěla vyvézt stavební suť a uložit ji na skládce za městem. „Ale beze všeho, můžete se spolehnout,“ kývnul pan Mirek a podepsal smlouvu o dílo, aby vše bylo černé na bílém. Netrvalo dlouho a pan Mirek se pustil do práce. Svůj úkol úspěšně splnil, načež obec podepsala a předala předávací protokol, který to potvrzoval.  

Pan Mirek na dokončený projekt brzy zapomněl, neboť měl před sebou další řádku úkolů. Jako připomínka mu posloužila žaloba, kterou firma dostala po 3 letech od vyvezení suti. „To se mi snad zdá,“ kroutil nevěřícně hlavou pak Mirek. Aby toho nebylo málo, žaloba obsahovala také pokutu ve výši 1.044.000 Kč. Podle žaloby prý porušil smlouvu o dílo, když stavební suť uložil na skládce u osoby, která neměla dostatečná povolení pro nakládání s tímto odpadem. 

Firma měla naštěstí sjednané pojištění D.A.S., což bylo její poslední šancí na úspěch. Právníci si nastudovali všechny podklady a pustili se do obhajoby. Argumentovali třeba tím, že sám starosta obce ukázal panu Mirkovi, kde zeminu vyložit, a že zemina podle analýzy neobsahovala žádné kontaminované části. Soud 1. stupně sice dal za pravdu právníkům a panu Mirkovi, ale protistrana se nechtěla jen tak vzdát – podala odvolání a celou věc hnala k dalšímu soudu.  

Jak to nakonec dopadlo? I soud 2. stupně stál na straně pana Mirka, což protistranu rozlítilo ještě více. V tuto chvíli ale bylo dobojováno, vítězství jednoznačně patřilo straně pana Mirka. Firmě tak zůstal v kapse milión a protistrana musela uhradit náklady na soudní řízení ve výši 207.000 Kč. „Co bychom si bez vás počali,“ děkoval pan Mirek, který byl moc rád, že nedostal padáka a že jméno jeho firmy je očištěné. 

Chcete i vy, aby za Vámi stál silný partner?

Zadáním telefonního čísla souhlasím s tím, že budu ve zvoleném čase osloven a kontaktován za účelem seznámení se s možnostmi od D.A.S.

Děkujeme!

Obratem vám zavoláme na telefonní číslo +420.

Chyba při zpracování požadavku,
zkuste to prosím později znovu!
Před 3 dny

Co dělat, když vám soused zabarikáduje příjezdovou cestu

Co dělat, když vám soused zabarikáduje příjezdovou cestu

Sousedy a rodinu si bohužel nevybíráme. A že takové spory většinou nemají hladký průběh, může potvrdit i paní Katka, která narazila na opravdu zahořklého obyvatele vedlejšího domu. Situace se vyhrotila natolik, že musela zavolat na pomoc advokáty z D.A.S.

Celý článek
Před týdnem

Co byste neudělali pro svého domácího mazlíčka

Co byste neudělali pro svého domácího mazlíčka

Máte doma čtyřnohého parťáka? Pak jste určitě slyšeli o možnosti pojištění pro zvířata. Jedné takové nabídky využila i paní Anička. Když to potřebovala nejvíce, pojišťovna se k ní otočila zády. Advokáti D.A.S. ji ale ve štychu nenechali.

Celý článek
Před 2 týdny

Oprava auta, která vám (bez pojišťovny) udělá díru do rozpočtu

Oprava auta, která vám (bez pojišťovny) udělá díru do rozpočtu

Opravy auta nejsou zrovna nejlevnější záležitostí. Přesvědčil se o tom i pan Franta, který měl podle servisu zaplatit až 100.000 Kč. Tato suma ho sice překvapila, ale nepolekala. Spoléhal totiž na to, že mu pojišťovna s platbou pomůže. Realita byla ovšem jiná.

Celý článek