Ze sběratele zbraní by si prý nikdy nevystřelil

24. října 2016

Na dražebních portálech můžete natrefit na opravdové klenoty. Ale také na pořádné podvodníky. Pan Lukáš se dostal do sporu s prodejcem zachovalé historické zbraně, protože nedostal, co si objednal. Vrácení zboží prodejce odmítal a odstoupení od smlouvy nepřipadalo v úvahu. Hrozilo, že pan Lukáš svých 16 900 Kč už neuvidí.

Každý vášnivý sběratel potvrdí, že jakmile člověk narazí na ten správný kousek do své sbírky, srdce se rozbuší a peněženka se začne pomalu takřka sama od sebe pootevírat. Pan Lukáš si zamiloval historické zbraně, takže když na známém dražebním portálu objevil rytý revolver z konce 19. století, který dokonce prodejce označil za stále schopný střelby, neváhal ani vteřinu a zbraň si za 16 900 Kč koupil.

O pár dní později panu Lukášovi dorazil balíček. Prvotní nadšení však brzy vystřídalo zklamání a později také bezmoc. Revolver sice splnil očekávání, co se provedení týče, avšak chyběl mu bubínek, tedy podstatná součást, bez které ze zbraně není možné vystřelit. Pan Lukáš se chtěl dohodnout, avšak prodejce ho pouze častoval urážkami a peníze vrátit odmítal. Vzhledem k tomu, že byl prodejce soukromá osoba, navíc pan Lukáš ani nemohl odstoupit od smlouvy v rámci standardní 14denní lhůty pro nákupy na internetu.

Na žádost pana Lukáše jsme se do případu zapojili a pokusili se s prodejcem domluvit pomocí právních argumentů. Prodejce měl skutečně tuhý kořínek, stále se ošíval a zdráhal se učinit spravedlnosti za dost. Nakonec však po několikáté výzvě ustoupil a panu Lukášovi plnou částku vrátil. Pan Lukáš tak sice svou sbírku neobohatil, ale ani nezchudl o investované peníze.

Chcete i vy, aby za Vámi stál silný partner?

Zadáním telefonního čísla souhlasím s tím, že budu ve zvoleném čase osloven a kontaktován za účelem seznámení se s možnostmi od D.A.S.

Děkujeme!

Obratem vám zavoláme na telefonní číslo +420.

Chyba při zpracování požadavku,
zkuste to prosím později znovu!
Před 3 dny

Jak nizozemský radar rozdával pokuty na potkání

Jak nizozemský radar rozdával pokuty na potkání

Jak moc věříte moderním technologiím? Pan Bořek, majitel velké autobusové společnosti se pěkně spálil. A to hned několikrát po sobě. Ještě že měl na své straně ostřílené advokáty, kteří věděli nejen, jak prokázat nedostatky radaru, ale také jak se domluvit s nekompromisními úředníky.

Celý článek
Před týdnem

Lapálie se sedačkou

Lapálie se sedačkou

Máte štěstí na poctivé prodejce? Někteří udělají vše, co vám na očích vidí, jiným jde jenom o zisk. A co teprve, když přijde na reklamaci. Jednu špatnou zkušenost má i paní Andrea, která chtěla vrátit peníze za poškozený kus nábytku.

Celý článek
Před 2 týdny

Co exekutor schvátí, někdy i vrátí

Co exekutor schvátí, někdy i vrátí

S exekutory si není radno zahrávat. Své o tom ví také pan Ondřej, který se do jejich spárů dostal zcela nevinně. Ještě že měl po svém boku advokáty z D.A.S. Podívejte se, jak postupovat, když vám vymahači majetku neoprávněně zabaví vaše osobní věci.

Celý článek