Zkouší to i na nás

23. července 2019

Zlo nikdy nespí. V našem dnešním příběhu jsou zlem podvodníci. A výjimečně se případ netýká žádného z našich klientů, ale nás. Považujeme totiž za důležité seznámit vás s praktikou, která u podvodníků stále nevymřela – katalogové podvody.

Je snad jen malá troška lidí, která o katalogových podvodech ještě neslyšela. Přijde vám dopis s předvyplněným formulářem s vašimi podnikatelskými údaji s žádostí o jejich ověření pro uvedení v online reklamním katalogu jakési společnosti nebo úřední evidenci. V údajích jsou samozřejmě chyby, které je třeba opravit do kolonek na druhé straně formuláře – žádný podnikatel přeci nechce, aby zrovna jeho údaje byly v jakémkoli seznamu uvedeny špatně.

Co si ale málokdo všimne, je, že pod kolonkami pro opravu chybných údajů je např. miniaturním šedým písmem na světle šedém pozadí napsáno, že odesláním vyplněného formuláře uzavíráte smlouvu, na základě které budou vaše podnikatelské údaje uveřejněné na pochybném internetovém serveru, a to za např. bratru 1 212,- € ročně a rovnou pod dobu tří let. No – nekupte to!

A po nějaké chvíli, co si podnikatel užívá nesporných výhod uvedení jeho identifikačních údajů na jakémsi zavirovaném webu, obrátí se na něj podvodná společnost s výzvou k zaplacení dlužné částky. Podvedený je bombardován e-maily, telefonáty, SMS zprávami a čas od času je do všeho ještě zapletena i česká inkasní společnost. I přes všechny výhružky ale nikdy k soudnímu sporu, nedej Bože k exekuci, nedojde. Neexistuje snad jediný soudce, který by riskoval přinejmenším svou pověst přisouzením takovéhoto nároku.

A jelikož podvodníci to zpravidla zkouší plošně, zkoušeli to i na nás, jeden anglickým telefonátem, druhý „úředním“ dopisem. My ale víme, jak se věci mají, a proto můžeme v obdobných případech bránit i naše klienty. A pokusy podvodníků? Na těch si smlsla naše skartovačka :-)

Chcete i vy, aby za Vámi stál silný partner?

Zadáním telefonního čísla souhlasím s tím, že budu ve zvoleném čase osloven a kontaktován za účelem seznámení se s možnostmi od D.A.S.

Děkujeme!

Obratem vám zavoláme na telefonní číslo +420.

Chyba při zpracování požadavku,
zkuste to prosím později znovu!
Před 2 dny

Oprava auta, která vám (bez pojišťovny) udělá díru do rozpočtu

Oprava auta, která vám (bez pojišťovny) udělá díru do rozpočtu

Opravy auta nejsou zrovna nejlevnější záležitostí. Přesvědčil se o tom i pan Franta, který měl podle servisu zaplatit až 100.000 Kč. Tato suma ho sice překvapila, ale nepolekala. Spoléhal totiž na to, že mu pojišťovna s platbou pomůže. Realita byla ovšem jiná.

Celý článek
Před týdnem

Jak vykutálený dodavatel zvýšil fixní cenu plynu o 113 %

Jak vykutálený dodavatel zvýšil fixní cenu plynu o 113 %

Když se s dodavatelem domluvíte na fixní cenu za plyn, máte to za to, že to tak bude. Vždyť je to přece ve smlouvě, říkáte si. Takovou představu měl i pan Ladislav, který poctivě platil domluvené měsíční zálohy. Jenže v tom se spletl.

Celý článek
Před 2 týdny

Jak nepřijít o body (a peníze)

Jak nepřijít o body (a peníze)

Kdo chce řidiče bít, hůl si vždy najde. Byla to pravda i v případě pana Filipa, který byl neprávem obviněný ze závažného přestupku. Ještě že měl po svém boku advokáty D.A.S., kteří se nemilosrdných úředníků nezalekli.

Celý článek