Ach, ty Alpy

17. května 2022

Klára a Tomáš spolu vždycky rádi jezdili na nejrůznější dobrodružství. Tentokrát jim do oka padly majestátní Alpy a horské ferraty, které chtěli společně překonat. Z pohodového výletu se však nakonec vyklubala hotová noční můra.

O dovolené na horách mluvili Klára s Tomášem dlouhé měsíce, než se jim konečně podařilo naplánovat vytoužený výlet. Na cestu se řádně připravili – a to nejen kvalitním horolezeckým vybavením, ale také náležitým pojištěním, které je chránilo před veškerými nástrahami. Všechno bylo připraveno a dobrodružství mohlo začít. 

Cesta nejdříve probíhala podle plánu. Klára s Tomášem obdivovali nespoutanost Alp, dechberoucí výhledy i nádhernou krajinu okolo. Najednou se ale ocitli v krizové zdravotní situaci a uvízli v nebezpečném horském terénu, který jim nedovoloval dostat se zpět „Co teď budeme jenom dělat,“ povzdechli si oba horolezci. Nezbývalo nic jiného než zavolat záchrannou službu, aby je vyzvedla vrtulníkem a vzala je do nejbližší nemocnice. 

 Jen co si Klára s Tomášem stačili oddychnout, horská služba jim na cestu domů předala nepěkný dárek v podobě faktury přes 5.000 euro. Žádné vrásky si z toho ale nedělali, protože měli připojištění i na rizikové sporty. Fakturu proto bezstarostně donesli do pojišťovny a celou věc považovali za vyřízenou. Co se ale nestalo. Pojišťovna fakturu odmítla se slovy: „Je nám to líto, ale náklady na technickou pomoc při záchraně jsou samostatně připojistitelným produktem, který jste si nesjednali.“ Klára s Tomášem si pojištění vyřizovali přes zprostředkovatele, který jim takové připojištění ale nenabídl. Nedalo se nic dělat – na platbu faktury padly jejich vlastní úspory.  

Něco se jim na celé však situaci nezdálo, a tak poprosili právníky D.A.S., aby to raději prověřili. Pojišťovna i zprostředkovatel tvrdošíjně trvali na tom, že chyba je na straně našich horolezců. To však právníky neodradilo a pátrali po dalších důkazech. A světe div se. Po téměř 2 letech se jim podařilo vymámit nejen pojistné, ale také náklady na advokáta, které na konci případu činily bezmála 100.000 korun

Klára a Tomáš už celou situaci hodili za hlavu. Když se ale dozvěděli tuto báječnou novinu, nemohli být šťastnější. Během této doby se stihli vzít, takže nabízených 5.000 euro brali jako opožděný svatební dar. 

  

Chcete i vy, aby za Vámi stál silný partner?

Zadáním telefonního čísla souhlasím s tím, že budu ve zvoleném čase osloven a kontaktován za účelem seznámení se s možnostmi od D.A.S.

Děkujeme!

Obratem vám zavoláme na telefonní číslo +420.

Chyba při zpracování požadavku,
zkuste to prosím později znovu!
Před 3 dny

Jak vykutálený dodavatel zvýšil fixní cenu plynu o 113 %

Jak vykutálený dodavatel zvýšil fixní cenu plynu o 113 %

Když se s dodavatelem domluvíte na fixní cenu za plyn, máte to za to, že to tak bude. Vždyť je to přece ve smlouvě, říkáte si. Takovou představu měl i pan Ladislav, který poctivě platil domluvené měsíční zálohy. Jenže v tom se spletl.

Celý článek
Před týdnem

Jak nepřijít o body (a peníze)

Jak nepřijít o body (a peníze)

Kdo chce řidiče bít, hůl si vždy najde. Byla to pravda i v případě pana Filipa, který byl neprávem obviněný ze závažného přestupku. Ještě že měl po svém boku advokáty D.A.S., kteří se nemilosrdných úředníků nezalekli.

Celý článek
Před 2 týdny

Dopravní asistence se vždycky hodí

Dopravní asistence se vždycky hodí

Víte, co dělat, když vám někdo poškodí auto? Kde nahlásit škodu a jak sepsat záznam o nehodě? V těchto vypjatých situacích je dobré mít na své straně někoho, kdo vás krok za krokem navede a zodpoví všechny vaše otázky. Přesvědčil se o tom i pan Libor.

Celý článek