Aspoň si prý z dovolené odvezl nějaké zážitky

6. února 2017

Dlouho plánovaný odpočinek během zahraniční dovolené se může snadno proměnit v nervy drásající drama. Kdo zodpovídá za zranění, která utrpíte během výletu pořádaného cestovní kanceláří? Pan Jiří se domníval, že jeho bolest a trápení cestovní kancelář alespoň částečně vykompenzuje. To se ovšem mýlil. Cestovní smlouva byla sepsána chytře.

Dovolenou v Egyptě můžete strávit dvojím způsobem - buď se uzavřete v bublině přímořského hotelového letoviska a bezedného all-inclusive, anebo se vydáte po stopách tisícileté historie místních faraónů. Pan Jiří toužil poznat svou destinaci co nejlépe, a tak si připlatil u cestovní kanceláře za výlet do pouště. Jeho minibus však po cestě vážně havaroval a pan Jiří musel být se zlomeninou několika obratlů svěřen do péče egyptských lékařů. Po akutním ošetření v místní nemocnici absolvoval speciální transport do České republiky, kde léčba pokračovala.

Sečteno a podtrženo - nesmírná bolest, komplikovaná léčba, pracovní neschopnost a navíc ztížení společenského uplatnění. Pan Jiří se s žádostí o náhradu újmy obrátil na cestovní kancelář, která však nechtěla o jakékoli kompenzaci nic slyšet. Uzavřená cestovní smlouva totiž panu Jiřímu nic takového nezaručovala. A tak nás požádal o pomoc.

Zjistili jsme, že z cestovní smlouvy sice pan Jiří žádné nároky na náhradu újmy skutečně nemá, z odpovědnostního pojištění cestovní kanceláře již však ano. Obrátili jsme se proto na příslušnou pojišťovnu, která panu Jiřímu velmi brzy nabídla dohodu o narovnání. Pan Jiří tak získal několik desítek tisíc korun, díky kterým má nyní mnohem větší klid na léčení.

Chcete i vy, aby za Vámi stál silný partner?

Zadáním telefonního čísla souhlasím s tím, že budu ve zvoleném čase osloven a kontaktován za účelem seznámení se s možnostmi od D.A.S.

Děkujeme!

Obratem vám zavoláme na telefonní číslo +420.

Chyba při zpracování požadavku,
zkuste to prosím později znovu!
Včera

Oprava auta, která vám (bez pojišťovny) udělá díru do rozpočtu

Oprava auta, která vám (bez pojišťovny) udělá díru do rozpočtu

Opravy auta nejsou zrovna nejlevnější záležitostí. Přesvědčil se o tom i pan Franta, který měl podle servisu zaplatit až 100.000 Kč. Tato suma ho sice překvapila, ale nepolekala. Spoléhal totiž na to, že mu pojišťovna s platbou pomůže. Realita byla ovšem jiná.

Celý článek
Před týdnem

Jak vykutálený dodavatel zvýšil fixní cenu plynu o 113 %

Jak vykutálený dodavatel zvýšil fixní cenu plynu o 113 %

Když se s dodavatelem domluvíte na fixní cenu za plyn, máte to za to, že to tak bude. Vždyť je to přece ve smlouvě, říkáte si. Takovou představu měl i pan Ladislav, který poctivě platil domluvené měsíční zálohy. Jenže v tom se spletl.

Celý článek
Před 2 týdny

Jak nepřijít o body (a peníze)

Jak nepřijít o body (a peníze)

Kdo chce řidiče bít, hůl si vždy najde. Byla to pravda i v případě pana Filipa, který byl neprávem obviněný ze závažného přestupku. Ještě že měl po svém boku advokáty D.A.S., kteří se nemilosrdných úředníků nezalekli.

Celý článek