Cesta do hlubin ředitelovy duše

29. března 2021

Lež má krátké nohy. Pocítil to i pan Karel, bývalý ředitel školy, který si do svých kapes nakradl rovné 4 miliony z účtu školy. Vše by mu možná prošlo, kdyby nezakročil současný ředitel, pan Čestmír, společně s právníky D.A.S. Jak si nakonec poradili s tímto zapeklitým případem?

Jedno české přísloví říká: Neštěstí nechodí po horách, ale po lidech. A v některých případech dokonce i po školách. Své o tom může říct ředitel Ctirad, který se na právníky D.A.S. obrátil při vymáhání vzniklé škody. Konkrétně se jednalo o celé 4 miliony korun, které se záhadným způsobem dostaly do kapsy jeho předchůdce, ředitele Karla.

Ředitel Čestmír dlouho nelenil a podal na svého bývalého kolegu trestní oznámení. A aby na to nebyl úplně sám, zavolal právníky D.A.S. na právní poradenství a asistenci při prokazování škody. Všechny ze školy ale zajímalo jediné: Čím se vlastně bývalý ředitel Karel provinil? Podle žaloby prý tajně převáděl peníze z účtu školy na svůj soukromý a vystavoval faktury za práce, které ve škole nikdy nebyly provedeny. Provinilý Karel se bránil tím, že v té době nebyl psychicky v pořádku, a ještě k tomu prý podlehl kouzlu hazardu a sázek.

Tyto argumenty byly naštěstí smeteny právníky ze stolu. Právníci našli posudek o zdravotní způsobilosti, ve kterém se psalo, že ředitel Karel byl v té době „zdravý jako řípa“. Aby měli úplnou jistotu, nechali vypracovat další posudek ohledně jeho psychického stavu. Výsledek byl jasný: Karel byl příčetný a plně odpovědný za své chování. Jak to nakonec dopadlo?

Ředitel Karel nakonec dostal tři roky ve vězení s podmínečným odkladem na další tři roky, a ještě výzvu k vrácení všech nakradených peněz. Protože ale neměl dost prostředků na úhradu celé částky, došlo i na samotnou exekuci. Současný ředitel Čestmír naštěstí nemusel hnout ani prstem, protože právníci veškeré právní a administrativní záležitosti vyřídili za něj. Hrozivý dluh čtyř milionů tak byl jednou pro vždy smazán a pan Čestmír si mohl konečně oddychnout.

Chcete i vy, aby za Vámi stál silný partner?

Zadáním telefonního čísla souhlasím s tím, že budu ve zvoleném čase osloven a kontaktován za účelem seznámení se s možnostmi od D.A.S.

Děkujeme!

Obratem vám zavoláme na telefonní číslo +420.

Chyba při zpracování požadavku,
zkuste to prosím později znovu!
Před 4 dny

Jak nizozemský radar rozdával pokuty na potkání

Jak nizozemský radar rozdával pokuty na potkání

Jak moc věříte moderním technologiím? Pan Bořek, majitel velké autobusové společnosti se pěkně spálil. A to hned několikrát po sobě. Ještě že měl na své straně ostřílené advokáty, kteří věděli nejen, jak prokázat nedostatky radaru, ale také jak se domluvit s nekompromisními úředníky.

Celý článek
Před týdnem

Lapálie se sedačkou

Lapálie se sedačkou

Máte štěstí na poctivé prodejce? Někteří udělají vše, co vám na očích vidí, jiným jde jenom o zisk. A co teprve, když přijde na reklamaci. Jednu špatnou zkušenost má i paní Andrea, která chtěla vrátit peníze za poškozený kus nábytku.

Celý článek
Před 2 týdny

Co exekutor schvátí, někdy i vrátí

Co exekutor schvátí, někdy i vrátí

S exekutory si není radno zahrávat. Své o tom ví také pan Ondřej, který se do jejich spárů dostal zcela nevinně. Ještě že měl po svém boku advokáty z D.A.S. Podívejte se, jak postupovat, když vám vymahači majetku neoprávněně zabaví vaše osobní věci.

Celý článek