Když vám pojišťovna sebere vaše jistoty

5. prosince 2023

V životě nikdy nevíte, co vás potká. A proto je dobré být připravený na každou situaci. To byl přístup pana Pavla, který toho za poslední roky zažil opravdu hodně. To ještě nevěděl, že se bude muset vypořádat s další zatěžkávací zkouškou – v podobě sporu s pojišťovnou. Naštěstí na to tentokrát nebyl sám.

Pan Pavel v roce 2017 uzavřel pojistnou smlouvu, která měla pokrývat všechna možná rizika – od základního pojištění přes úrazové připojištění až po připojištění pro případ smrti, invalidity II. a III. stupně nebo nemoci s progresivním plněním. Zkrátka vše, co vás jen napadne. Za pojištění sice platil nemalé peníze, ale měl zato, že ho pojišťovna podrží, když bude potřeba. Jak už asi tušíte, v tom se pan Pavel zmýlil.  

V roce 2023 mu doktoři potvrdili invaliditu II. stupně z důvodu genetické nemoci. Nastal tak čas kontaktovat pojišťovnu s žádostí o výplatu pojistného plnění. „Je nám líto, ale pojištění se nevztahuje na škodné události, které vznikly před jeho počátkem,“ odpálkoval ho jeden pojišťovací agent. Pan Pavel zůstal stát jako opařený. „To přece nemůžou udělat,“ stěžoval si advokátům z D.A.S. „Při sjednání pojistné smlouvy jsem do zdravotního dotazníku uvedl jenom léčbu se štítnou žlázou. Genetickou nemoc mi v té době ještě nediagnostikovali,“ vysvětloval.  

Jenže pojišťovna si i přes výzvy advokátů stála za svém. A nezbývalo tak nic jiného než tým posílit o spolupracující advokátní kancelář. Pan Pavel měl mezitím plné ruce práce s dalším úkolem. Potřeboval zajistit lékařskou zprávou, která by dokazovala, že příčina invalidity nevznikla před datem uzavření smlouvy. A to se mu povedlo. Ošetřující lékařka potvrdila, že v této době nenašla žádné symptomy, které by vedly k možnosti přiznání invalidity. To ale nebylo vše. Pan Pavel dokonce splňoval i další podmínku pro výplatu pojistného plnění – a to pokles pracovní schopnosti o 50 % kvůli svému zdravotního stavu.

Jak to nakonec dopadlo? Předžalobní výzva byla úspěšná! Po doplnění zdravotnické dokumentace pojišťovna uznala panu Pavlovi pojistku ve výši 150.000 Kč. „To je úžasná novina,“ radoval se pan Pavel, který se konečně dočkal spravedlnosti a za právní zastoupení ušetřil minimálně 17.908 Kč. Zároveň se přesvědčil, že jediná věc, na kterou se může stoprocentně spolehnout, je pojištění právní ochrany.

Chcete i vy, aby za Vámi stál silný partner?

Zadáním telefonního čísla souhlasím s tím, že budu ve zvoleném čase osloven a kontaktován za účelem seznámení se s možnostmi od D.A.S.

Děkujeme!

Obratem vám zavoláme na telefonní číslo +420.

Chyba při zpracování požadavku,
zkuste to prosím později znovu!
Dneska

Co dělat, když vám soused zabarikáduje příjezdovou cestu

Co dělat, když vám soused zabarikáduje příjezdovou cestu

Sousedy a rodinu si bohužel nevybíráme. A že takové spory většinou nemají hladký průběh, může potvrdit i paní Katka, která narazila na opravdu zahořklého obyvatele vedlejšího domu. Situace se vyhrotila natolik, že musela zavolat na pomoc advokáty z D.A.S.

Celý článek
Před týdnem

Co byste neudělali pro svého domácího mazlíčka

Co byste neudělali pro svého domácího mazlíčka

Máte doma čtyřnohého parťáka? Pak jste určitě slyšeli o možnosti pojištění pro zvířata. Jedné takové nabídky využila i paní Anička. Když to potřebovala nejvíce, pojišťovna se k ní otočila zády. Advokáti D.A.S. ji ale ve štychu nenechali.

Celý článek
Před 2 týdny

Oprava auta, která vám (bez pojišťovny) udělá díru do rozpočtu

Oprava auta, která vám (bez pojišťovny) udělá díru do rozpočtu

Opravy auta nejsou zrovna nejlevnější záležitostí. Přesvědčil se o tom i pan Franta, který měl podle servisu zaplatit až 100.000 Kč. Tato suma ho sice překvapila, ale nepolekala. Spoléhal totiž na to, že mu pojišťovna s platbou pomůže. Realita byla ovšem jiná.

Celý článek