Podvodník na telefonu

23. února 2021

Na podvodníky dnes narazíte na každém rohu. Stejnou zkušenost má i pan Dalibor, kterému se podařilo naletět na podvodnou telefonickou smlouvu. Jak z toho nakonec vyvázl? To se dozvíte v našem příběhu.

Telefonáty z neznámých čísel a pochybnými nabídkami – to v dnešní době není nic zvláštního. Podobnou situaci zažil i pan Dalibor, který hovor z neznámého čísla ochotně zvedl. Volající mu sdělil, že pro něj má nabídku o zajištění inzerčních služeb a že smlouvu stačí uzavřít po telefonu. Pan Dalibor měl už dříve předplacenou inzerci, proto se domníval, že se jedná o pouhé prodloužení smlouvy. A tak na nabídku volajícího kývl. V tu chvíli ještě netušil, že naletěl podvodníkovi.

Vše bylo v pořádku až do okamžiku, kdy panu Daliborovi přišla faktura na úhradu 10.000 korun. „K čemu jsem se to proboha upsal,“ dumal pan Dalibor. Na první pohled se zdálo, že jedná o omyl, takže se rozhodl zprávu ignorovat. Pocit klidu však netrval dlouho – po nějaké době začaly chodit výhružné upomínky. V tu chvíli toho pan Dalibor už měl dost a požádal právníky z D.A.S., zda by neprověřili jednání dané firmy. Jak to bylo dál?

Netrvalo dlouho a právníci našli, co hledali – firma, která panu Daliborovi vyhrožovala, byla ve skutečnosti proslulá svými podvody a nekalými praktikami. Právníci nicméně požádali podvodnou firmu, aby doložila své důkazy. Po zaslání sestříhané nahrávky telefonického hovoru bylo zcela zřejmé, že pan Dalibor byl jednáním protistrany uveden v omyl, a za normálních okolností by smlouvu neuzavřel. Právní titul1 navíc vůbec neexistoval, proto protistrana nemohla požadovat uhrazení faktury.

Když se právníci obrátili na podvodníka s výzvou o stornování faktury, nezbylo mu nic jiného, než vyhovět. Lež má krátké nohy a v tomto případě se to naštěstí ukázalo velmi rychle. Pan Dalibor si mohl oddychnout a vzít si z celé situace ponaučení, že příště bude ohledně pochybných nabídek po telefonu obezřetnější.

 

  1. Právní tituly – zákonné důvody pro uchovávání osobních údajů.

Chcete i vy, aby za Vámi stál silný partner?

Zadáním telefonního čísla souhlasím s tím, že budu ve zvoleném čase osloven a kontaktován za účelem seznámení se s možnostmi od D.A.S.

Děkujeme!

Obratem vám zavoláme na telefonní číslo +420.

Chyba při zpracování požadavku,
zkuste to prosím později znovu!
Před 5 dny

Když touha po odpočinku skončí v rukou advokátů

Když touha po odpočinku skončí v rukou advokátů

Víte, kde je ten nejlepší relax? Přece ve sprše. Své o tom ví také paní Daniela, která si do ní plánovala pořídit masážní box. Myšlenka o úžasném odpočinku se však brzy rozplynula. A bez pomoci D.A.S. se nakonec neobešla.

Celý článek
Před týdnem

Spor s pojišťovnou, který skočil triumfem

Spor s pojišťovnou, který skočil triumfem

Pan Martin měl opravdu smolný den. Připletl se do dopravní nehody, která nepoškodila jen jedno, ale dokonce dvě jeho auta zaparkovaná podél silnice. Když pak požadoval proplacení škod, pojišťovna si hbitě našla kličku, jak se své zodpovědnosti vyhnout.

Celý článek
Před 2 týdny

Jak vyhrát boj s Krajskou správou silnic?

Jak vyhrát boj s Krajskou správou silnic?

Výmoly, štěrk, nerovnosti na silnici. V nejlepším případě to odnese jen pneumatika, v horším případě i disk nebo další části auta. V případě pana Leoše to bylo obojí. S úhradou oprav za škodu to však tak jednoduché nebylo.

Celý článek