Předvánoční peklo

9. ledna 2024

Prosinec je pro někoho časem pohody, pro jiného zase obdobím shonu a stresu. Pro pana Vaška se doslova stal noční můrou, za kterou stál obyčejný adventní věnec. Jak si poradil s předvánočním neštěstím?

Pan Vašek je milovník všech vánočních dekorací. Doma mu samozřejmě nesměl chybět ani adventní věnec, který si hezky ozdobil podle svého gusta. Po zapálení několika svíček ho položil na kuchyňskou linku a šel si na chvíli odpočinout. Jenže usnul a probudil ho až silný kouř. „Co to je za divný zápach…“

Když doběhl do kuchyně, bylo pozdě. Kuchyňská linka byla v plamenech stejně jako plovoucí podlaha a okolní nábytek. Oheň se pokusil sám uhasit, což se mu nakonec povedlo, nicméně obrovským škodám se nevyhnul. Hned ten stejný den nahlásil událost na pojišťovnu a počítal s ní škodu, která vznikla jak na rodinném domě (kuchyňská linka, laminátová podlaha, sanace a vymalování všech pokojů), tak na movitém majetku (oblečení, koberce, čalouněný nábytek).

Vzhledem k tomu, že se jednalo o velkou škodu, řešení celé události se značně protáhlo. Po 2 letech došla panu Vaškovi trpělivost a obrátil se na advokáty z D.A.S., zda by to nešlo nějak urychlit. Advokáti dobře věděli, že časový odstup bude vyřizování věci komplikovat, a to zejména kvůli důkazům. Časová nepřízeň je však neodradila. Od pana Vaška si vyžádali si komunikaci s pojišťovnou, doložení všech škod a pustili se do toho.

Brzy zjistili, že pan Vašek po 2 letech od požáru dostal jen 50.000 Kč jakožto pojistné plnění za náhradní ubytování. O objasnění celé situace pak poprosili samotnou pojišťovnu, která jim obratem odpověděla a škody na nemovitosti uznala v plné výši. Díky rychlému jednání se celý případ pohnul a pan Vašek konečně dostal 270.000 Kč za škody na domě.

Advokáti však brzy narazili na další problém. Pojišťovna nechtěla uznat škody na movitém majetku. Potíž byla v tom, že pan Vašek po konzultaci s čisticími firmami došel k závěru, že věci už nikdy nebudou vypadat jako dřív – a tak je rovnou vyhodil. Pojišťovna při likvidaci škody ale vycházela z prvotního zápisu o prohlídce, kde se počítalo s tím, že věci se vyčistí a že proběhne dodatečná prohlídka. Jenže dodatečná prohlídka neproběhla a neexistovala žádná písemná komunikace ohledně toho, že by movité věci zasažené kouřem byly nevyčistitelné. 

Advokáti to rozhodně neměli jednoduché. Ještě že pan Vašek byl natolik nápomocný a zajistil čestná prohlášení firem, se kterými vyčištění věcí konzultoval. Tyto podklady advokáti zaslali pojišťovně a argumentaci podpořili i poukázáním na pojistné podmínky. Z nichž jasně vyplývalo, že i samotné působení kouře je považováno za pojistné nebezpečí – a že škodu za věci zničené požárem musí uhradit.  

Jak na to nakonec dopadlo? Pan Vašek se dočkal skvělé zprávy. Pojišťovna celý případ ještě jednou přezkoumala a advokátům dala za pravdu. Za škodu na movitých věcech pan Vašek získal dalších 180.000 Kč. „Ani nemám slov. Vůbec jsem nečekal, že bych peníze dostal tak rychle,“ děkoval D.A.S. Kdyby neměl po svém boku advokáty, právní pomoc by ho vyšla na nejméně 50.000 Kč.

Chcete i vy, aby za Vámi stál silný partner?

Zadáním telefonního čísla souhlasím s tím, že budu ve zvoleném čase osloven a kontaktován za účelem seznámení se s možnostmi od D.A.S.

Děkujeme!

Obratem vám zavoláme na telefonní číslo +420.

Chyba při zpracování požadavku,
zkuste to prosím později znovu!
Před 3 dny

Co dělat, když vám soused zabarikáduje příjezdovou cestu

Co dělat, když vám soused zabarikáduje příjezdovou cestu

Sousedy a rodinu si bohužel nevybíráme. A že takové spory většinou nemají hladký průběh, může potvrdit i paní Katka, která narazila na opravdu zahořklého obyvatele vedlejšího domu. Situace se vyhrotila natolik, že musela zavolat na pomoc advokáty z D.A.S.

Celý článek
Před týdnem

Co byste neudělali pro svého domácího mazlíčka

Co byste neudělali pro svého domácího mazlíčka

Máte doma čtyřnohého parťáka? Pak jste určitě slyšeli o možnosti pojištění pro zvířata. Jedné takové nabídky využila i paní Anička. Když to potřebovala nejvíce, pojišťovna se k ní otočila zády. Advokáti D.A.S. ji ale ve štychu nenechali.

Celý článek
Před 2 týdny

Oprava auta, která vám (bez pojišťovny) udělá díru do rozpočtu

Oprava auta, která vám (bez pojišťovny) udělá díru do rozpočtu

Opravy auta nejsou zrovna nejlevnější záležitostí. Přesvědčil se o tom i pan Franta, který měl podle servisu zaplatit až 100.000 Kč. Tato suma ho sice překvapila, ale nepolekala. Spoléhal totiž na to, že mu pojišťovna s platbou pomůže. Realita byla ovšem jiná.

Celý článek