Prý je to tvrdý oříšek

2. května 2018

Říká se, že rodiče a příbuzné si člověk nevybírá. Jenže on si nevybírá ani sousedy. Ať už na venkově nebo v paneláku, domluva s nimi bývá kolikrát pěkně nesnadná. Problémy se sousedem a jeho stromem měl i pan Miloš.

Vzrostlý ořešák nalepený na plotě, stín, listím zničený trávník i záhony, kořeny poničené dno bazénu a hromada marných výzev k nápravě. S tímhle problémem se na nás pan Miloš obrátil. Souseda mnohokrát vyzýval, aby letitý strom nějak zpacifikoval, alespoň prořezal, ale soused se k dílu neměl.

Věc jsme posoudili a po poradě s panem Milošem dospěli k tomu, že pouhé ořezání větví by bylo vzhledem k velikosti stromu a jeho kořenů nedostatečné. Vyzvali jsme proto sousedy pana Miloše k odstranění stromu. Soused však mimosoudní vyřešení sporu odmítl. Co naplat, podali jsme u soudu žalobu na odstranění stromu. Vyhlídky na úspěch byly vysoké, protože ořešák se nacházel v těsné blízkosti plotu (méně než 3 metry) a zároveň zde byl jednoznačně dán „rozumný důvod“ pro jeho odstranění. Soud naší žalobě vyhověl a soused byl povinen ořech odstranit, což také, ač nerad, učinil.

Sousedské spory, jejichž předmětem jsou stromy, plody z těchto stromů, vstupování na zahradu toho druhého nebo pobíhání domácích zvířat, jsou velmi časté. Bez pojištění právní ochrany by si pan Miloš netroufl souseda žalovat z obavy z vysokých nákladů vynaložených na právní zastoupení a také ze strachu z neúspěchu v soudním řízení, kdy by musel uhradit i náklady právního zastoupení přiznané jeho sousedovi.Takhle ale bylo riziko na nás a my panu Milošovi s klidem pomohli domoci se jeho práva.

Chcete i vy, aby za Vámi stál silný partner?

Zadáním telefonního čísla souhlasím s tím, že budu ve zvoleném čase osloven a kontaktován za účelem seznámení se s možnostmi od D.A.S.

Děkujeme!

Obratem vám zavoláme na telefonní číslo +420.

Chyba při zpracování požadavku,
zkuste to prosím později znovu!
Před 5 dny

Když touha po odpočinku skončí v rukou advokátů

Když touha po odpočinku skončí v rukou advokátů

Víte, kde je ten nejlepší relax? Přece ve sprše. Své o tom ví také paní Daniela, která si do ní plánovala pořídit masážní box. Myšlenka o úžasném odpočinku se však brzy rozplynula. A bez pomoci D.A.S. se nakonec neobešla.

Celý článek
Před týdnem

Spor s pojišťovnou, který skočil triumfem

Spor s pojišťovnou, který skočil triumfem

Pan Martin měl opravdu smolný den. Připletl se do dopravní nehody, která nepoškodila jen jedno, ale dokonce dvě jeho auta zaparkovaná podél silnice. Když pak požadoval proplacení škod, pojišťovna si hbitě našla kličku, jak se své zodpovědnosti vyhnout.

Celý článek
Před 2 týdny

Jak vyhrát boj s Krajskou správou silnic?

Jak vyhrát boj s Krajskou správou silnic?

Výmoly, štěrk, nerovnosti na silnici. V nejlepším případě to odnese jen pneumatika, v horším případě i disk nebo další části auta. V případě pana Leoše to bylo obojí. S úhradou oprav za škodu to však tak jednoduché nebylo.

Celý článek