Prý když má dovolenou tak má čas

12. června 2019

Léto pomalu klepe na dveře a s ním i doba dovolených. Nejeden z nás vyrazí za zaslouženým odpočinkem letecky. Takové zpožděné letadlo dokáže ale celou dovolenou nepěkně rozbourat. Své o tom ví i paní Milada s rodinou.

Paní Milada plánovala s manželem a jejich třemi dětmi dovolenou v Portugalsku. Letenky, ubytování a hurá na letiště. Tam se ale dozvěděli, že let bude mít přes čtyři hodiny zpoždění. Neoficiálně jim bylo sděleno, že jedno z letadel letecké společnosti má poruchu a zkrátka nemají jiné. Oficiálně se jim žádného vyjádření nedostalo. Do Lisabonu dorazila rodina paní Milady nakonec až po desáté hodině večer namísto plánované šesté, což jim způsobilo pěkné trable s ubytováním a dopravou do něj.

Po návratu z dovolené se paní Milada obrátila na leteckou společnost s žádostí o odškodnění, ta ale její žádost zamítla s tím, že došlo k mimořádným okolnostem, kterým nešlo zabránit. S tím se ale paní Milada odmítla smířit. Ještě štěstí, že nás měla. V zastoupení paní Milady jsme dopravci odeslali nesouhlas s vyřízením její žádosti za zpožděný let. Šli jsme do toho naplno a odkázali se mj. na Nařízení Evropského parlamentu a Rady a judikaturu Evropského soudního dvora – dopravce ony mimořádné okolnosti, kterým prý nešlo zabránit, nijak neprokázal.

Letecká společnost tíhu našich argumentů neunesla a přehodnotila své stanovisko. Po krátké upřesňující korespondenci vyplatila paní Miladě 32.120 Kč (6424 Kč za osobu) a navrch se omluvila slevou na další let. Případ dopadl k plné spokojenosti paní Milady.

 

Chcete i vy, aby za Vámi stál silný partner?

Zadáním telefonního čísla souhlasím s tím, že budu ve zvoleném čase osloven a kontaktován za účelem seznámení se s možnostmi od D.A.S.

Děkujeme!

Obratem vám zavoláme na telefonní číslo +420.

Chyba při zpracování požadavku,
zkuste to prosím později znovu!
Včera

Jak vykutálený dodavatel zvýšil fixní cenu plynu o 113 %

Jak vykutálený dodavatel zvýšil fixní cenu plynu o 113 %

Když se s dodavatelem domluvíte na fixní cenu za plyn, máte to za to, že to tak bude. Vždyť je to přece ve smlouvě, říkáte si. Takovou představu měl i pan Ladislav, který poctivě platil domluvené měsíční zálohy. Jenže v tom se spletl.

Celý článek
Před týdnem

Jak nepřijít o body (a peníze)

Jak nepřijít o body (a peníze)

Kdo chce řidiče bít, hůl si vždy najde. Byla to pravda i v případě pana Filipa, který byl neprávem obviněný ze závažného přestupku. Ještě že měl po svém boku advokáty D.A.S., kteří se nemilosrdných úředníků nezalekli.

Celý článek
Před 2 týdny

Dopravní asistence se vždycky hodí

Dopravní asistence se vždycky hodí

Víte, co dělat, když vám někdo poškodí auto? Kde nahlásit škodu a jak sepsat záznam o nehodě? V těchto vypjatých situacích je dobré mít na své straně někoho, kdo vás krok za krokem navede a zodpoví všechny vaše otázky. Přesvědčil se o tom i pan Libor.

Celý článek