Prý když má dovolenou tak má čas

12. června 2019

Léto pomalu klepe na dveře a s ním i doba dovolených. Nejeden z nás vyrazí za zaslouženým odpočinkem letecky. Takové zpožděné letadlo dokáže ale celou dovolenou nepěkně rozbourat. Své o tom ví i paní Milada s rodinou.

Paní Milada plánovala s manželem a jejich třemi dětmi dovolenou v Portugalsku. Letenky, ubytování a hurá na letiště. Tam se ale dozvěděli, že let bude mít přes čtyři hodiny zpoždění. Neoficiálně jim bylo sděleno, že jedno z letadel letecké společnosti má poruchu a zkrátka nemají jiné. Oficiálně se jim žádného vyjádření nedostalo. Do Lisabonu dorazila rodina paní Milady nakonec až po desáté hodině večer namísto plánované šesté, což jim způsobilo pěkné trable s ubytováním a dopravou do něj.

Po návratu z dovolené se paní Milada obrátila na leteckou společnost s žádostí o odškodnění, ta ale její žádost zamítla s tím, že došlo k mimořádným okolnostem, kterým nešlo zabránit. S tím se ale paní Milada odmítla smířit. Ještě štěstí, že nás měla. V zastoupení paní Milady jsme dopravci odeslali nesouhlas s vyřízením její žádosti za zpožděný let. Šli jsme do toho naplno a odkázali se mj. na Nařízení Evropského parlamentu a Rady a judikaturu Evropského soudního dvora – dopravce ony mimořádné okolnosti, kterým prý nešlo zabránit, nijak neprokázal.

Letecká společnost tíhu našich argumentů neunesla a přehodnotila své stanovisko. Po krátké upřesňující korespondenci vyplatila paní Miladě 32.120 Kč (6424 Kč za osobu) a navrch se omluvila slevou na další let. Případ dopadl k plné spokojenosti paní Milady.

 

Chcete i vy, aby za Vámi stál silný partner?

Zadáním telefonního čísla souhlasím s tím, že budu ve zvoleném čase osloven a kontaktován za účelem seznámení se s možnostmi od D.A.S.

Děkujeme!

Obratem vám zavoláme na telefonní číslo +420.

Chyba při zpracování požadavku,
zkuste to prosím později znovu!
Před 5 dny

Když touha po odpočinku skončí v rukou advokátů

Když touha po odpočinku skončí v rukou advokátů

Víte, kde je ten nejlepší relax? Přece ve sprše. Své o tom ví také paní Daniela, která si do ní plánovala pořídit masážní box. Myšlenka o úžasném odpočinku se však brzy rozplynula. A bez pomoci D.A.S. se nakonec neobešla.

Celý článek
Před týdnem

Spor s pojišťovnou, který skočil triumfem

Spor s pojišťovnou, který skočil triumfem

Pan Martin měl opravdu smolný den. Připletl se do dopravní nehody, která nepoškodila jen jedno, ale dokonce dvě jeho auta zaparkovaná podél silnice. Když pak požadoval proplacení škod, pojišťovna si hbitě našla kličku, jak se své zodpovědnosti vyhnout.

Celý článek
Před 2 týdny

Jak vyhrát boj s Krajskou správou silnic?

Jak vyhrát boj s Krajskou správou silnic?

Výmoly, štěrk, nerovnosti na silnici. V nejlepším případě to odnese jen pneumatika, v horším případě i disk nebo další části auta. V případě pana Leoše to bylo obojí. S úhradou oprav za škodu to však tak jednoduché nebylo.

Celý článek