Školko, otřes se

24. června 2020

Klientem v našem příběhu týdne je jedna menší mateřská školka z malého okresního města. Ta měla s jistým vydavatelstvím smlouvu na odběr dětských časopisů a spolupráce dlouhá léta probíhala bezproblémově. Až jednou do školky dorazily obvyklé časopisy s fakturou, která byla skoro třikrát větší než doposud.

Paní ředitelka okamžitě telefonicky ověřovala, zda ve vydavatelství nedošlo k chybě – takový rozdíl oproti běžně fakturovaným částkám skutečně na první pohled jako omyl vypadal. V telefonu se ale paní ředitelka dozvěděla, že se o žádný omyl nejedná. Fakturu ať prý zaplatí, jinak bude vydavatelství dluh vymáhat. Zklamaná a rozčarovaná přístupem vydavatelství ihned napsala, že si školka časopisy dále již nepřeje za novou cenu odebírat, na což jí z vydavatelství vzápětí přišla odpověď, že má školka smůlu, když smlouva je ještě na rok a půl.

V tu chvíli byla paní ředitelka skutečně ráda, že své školce sjednala pojištění právní ochrany u D.A.S. Ihned jsme případ převzali a začali se prodírat spletitými uličkami všeobecných obchodních a smluvních podmínek a hromadou nepřehledných faktur, které měla mateřská školka od neférového vydavatelství k dispozici. Po prozkoumání všech relevantních podkladů jsme dospěli k závěru, že skokové, a hlavně jednostranné, zvýšení ceny, kterého se vydavatelství dopustilo, je protizákonné. Posléze jsme se i dozvěděli, že se jednalo o způsob, jakým chtělo vydavatelství řešit svou nevalnou finanční situaci. Nebylo už dále o čem rozmýšlet – vydavatelství jsme v zastoupení mateřské školky zaslali výzvu opřenou o relevantní argumenty, proč je zvýšení ceny nezákonné a nelze jej ze strany školky akceptovat. Spolu s tím jsme odeslali i odstoupení od smlouvy, jelikož si paní ředitelka již nadále nepřála s daným vydavatelstvím spolupracovat.

Pod tíhou argumentů a snad i vlastního svědomí jednatel vydavatelství akceptoval námi ve výzvě uvedené argumenty a písemně sdělil, že vydavatelství na úhradě sporné faktury trvat nebude. Zároveň i přijal odstoupení od smlouvy. A paní ředitelka? Ta byla nesmírně ráda, jak vše dopadlo. Nejen, že jsme její mateřské školce ušetřili přes 10.000 Kč, zároveň jsme i dosáhli toho, že s nepoctivým vydavatelstvím už nikdy nebude muset mít nic společného.

 

Chcete i vy, aby za Vámi stál silný partner?

Zadáním telefonního čísla souhlasím s tím, že budu ve zvoleném čase osloven a kontaktován za účelem seznámení se s možnostmi od D.A.S.

Děkujeme!

Obratem vám zavoláme na telefonní číslo +420.

Chyba při zpracování požadavku,
zkuste to prosím později znovu!
Před 4 dny

Jak vykutálený dodavatel zvýšil fixní cenu plynu o 113 %

Jak vykutálený dodavatel zvýšil fixní cenu plynu o 113 %

Když se s dodavatelem domluvíte na fixní cenu za plyn, máte to za to, že to tak bude. Vždyť je to přece ve smlouvě, říkáte si. Takovou představu měl i pan Ladislav, který poctivě platil domluvené měsíční zálohy. Jenže v tom se spletl.

Celý článek
Před týdnem

Jak nepřijít o body (a peníze)

Jak nepřijít o body (a peníze)

Kdo chce řidiče bít, hůl si vždy najde. Byla to pravda i v případě pana Filipa, který byl neprávem obviněný ze závažného přestupku. Ještě že měl po svém boku advokáty D.A.S., kteří se nemilosrdných úředníků nezalekli.

Celý článek
Před 2 týdny

Dopravní asistence se vždycky hodí

Dopravní asistence se vždycky hodí

Víte, co dělat, když vám někdo poškodí auto? Kde nahlásit škodu a jak sepsat záznam o nehodě? V těchto vypjatých situacích je dobré mít na své straně někoho, kdo vás krok za krokem navede a zodpoví všechny vaše otázky. Přesvědčil se o tom i pan Libor.

Celý článek