Ve špatný čas na špatném místě

10. května 2021

Vše začalo jako normální den. Pan Martin nasedl do auta a jel do práce. Cestou se však připletl do vážné autonehody, která mu zdevastovala celé auto. I přes absolutní škodu mu pojišťovna chtěla vyplatit pouze malou část náhrady. Jak si s touto zapeklitou situací poradili právníci D.A.S.?

Jeden smolný moment a neštěstí je na světě. Své by o tom mohl povídat pan Martin, který byl ve špatný čas na špatném místě a připletl se do ošklivé autonehody. Všechny rány naštěstí odneslo jeho auto, které bylo na místě zdemolováno. Pan Martin dlouho neváhal a obrátil se s nadějí na svou pojišťovnu, aby mu pomohla uhradit vzniklou škodu. 

Pojišťovna dala zbytky auta do aukce, ze které vytěžila celkem 60.000 Kč. Vzhledem k tomu, že původní cena auta byla vyčíslena na 96.198 Kč, pojišťovna doplatila pouze rozdíl ve výši 36.198 Kč. „To se mi moc nezdá,“ zakroutil hlavou pan Martin a okamžitě se obrátil na D.A.S. s žádostí o pomoc a vyjasnění celé situace. 

Právníci mu poradili, aby si pan Martin nechal spravit auto autorizovaným servisem. Následně se znovu obrátili na pojišťovnu, aby uhradila náklady na opravu, a argumentovali judikaturou Ústavního soudu. Mimo to poukázali i na to, že náhrada škody může převýšit obvyklou cenu poškozené věci. V běžné judikatorní praxi totiž může jít až o třetinové převýšení.  

Jak to nakonec dopadlo? Po pádné argumentaci právníků už nebylo úniku. Pojišťovně tak nezbylo nic jiného než panu Martinovi vrátit pojistné plnění v celkové výši 114.707 Kč. „Jsem moc rád, že mi D.A.S. krylo záda,“ dodal s úsměvem pan Martin, který dostal nejen základní kompenzaci ve výši 36.198 Kč, ale také uhrazené náklady na opravu zničeného auta. Lepší konec si pan Martin přát nemohl. 

Chcete i vy, aby za Vámi stál silný partner?

Zadáním telefonního čísla souhlasím s tím, že budu ve zvoleném čase osloven a kontaktován za účelem seznámení se s možnostmi od D.A.S.

Děkujeme!

Obratem vám zavoláme na telefonní číslo +420.

Chyba při zpracování požadavku,
zkuste to prosím později znovu!
Před 5 dny

Když touha po odpočinku skončí v rukou advokátů

Když touha po odpočinku skončí v rukou advokátů

Víte, kde je ten nejlepší relax? Přece ve sprše. Své o tom ví také paní Daniela, která si do ní plánovala pořídit masážní box. Myšlenka o úžasném odpočinku se však brzy rozplynula. A bez pomoci D.A.S. se nakonec neobešla.

Celý článek
Před týdnem

Spor s pojišťovnou, který skočil triumfem

Spor s pojišťovnou, který skočil triumfem

Pan Martin měl opravdu smolný den. Připletl se do dopravní nehody, která nepoškodila jen jedno, ale dokonce dvě jeho auta zaparkovaná podél silnice. Když pak požadoval proplacení škod, pojišťovna si hbitě našla kličku, jak se své zodpovědnosti vyhnout.

Celý článek
Před 2 týdny

Jak vyhrát boj s Krajskou správou silnic?

Jak vyhrát boj s Krajskou správou silnic?

Výmoly, štěrk, nerovnosti na silnici. V nejlepším případě to odnese jen pneumatika, v horším případě i disk nebo další části auta. V případě pana Leoše to bylo obojí. S úhradou oprav za škodu to však tak jednoduché nebylo.

Celý článek