Jak řešit nárok na škodu bez důkazů?

11. prosince 2023

Jak přesvědčit svého zaměstnavatele, aby vám zaplatil škodu za zničené oblečení, když nemáte důkazy? Stačí mít parťáka, který se vyzná v právu, a hned jste o krok blíž. Zjistěte, jak řešit podobné situace – jako skvělá ukázka nám poslouží příběh pana Martina.

Pan Martin byl ve svém zaměstnání dlouhodobě nespokojený. Práce byla vyčerpávající a postoj jeho šéfa tomu moc nepomáhal. Po nějaké době se rozhodl skončit, a spolu s tím uplatnit všemožné nároky, které mu ze zákona náleží. Tu si mimo jiné vzpomněl, že si v práci před delší dobou poničil barvou vlastní oblečení a boty, protože mu zaměstnavatel nedal potřebné pracovní vybavení.  

„Pánové, jak takovou situaci mám řešit,“ ptal se pan Martin advokátů v D.A.S. Jednoduché to rozhodně nebylo. Vzhledem k tomu, že k incidentu došlo před několika měsíci a pan Martin to nenahlásil včas, advokáti se ocitli v prekérní situaci. Navíc nebyly žádné důkazy, které by zaměstnavateli mohli předložit. Nikoho tedy nepřekvapilo, když zaměstnavatel výzvu k náhradě škody smetl ze stolu.  

Advokáti to ale nechtěli vzdát a přesvědčili pana Martina, aby zajistil jakékoliv důkazy (čestné prohlášení a zkrátka vše, co by mohlo pomoci) a doložil cenu poničených věcí pro vyčíslení přesné škody. V tuto chvíli už měli dostatek materiálů na vyjednávání se zaměstnavatelem pana Martina.  

Jak to pokračovalo? Advokáti mu znovu zaslali výzvu k úhradě vzniklé škody a pohrozili soudem v případě, že by nechtěl spolupracovat. Jakmile zaměstnavatel viděl, že advokáti mají s argumenty nabito, nároky pana Martina uznal za oprávněné a škodu zaplatil v plné výši. Bez pojištění právní ochrany by pan Martin za právní služby dal zhruba 15.246 Kč (přičemž hodnota celého sporu činila jen 5.100 Kč).  

„Výborně! Jsem moc rád, že se to takhle vyřešilo,“ děkoval advokátům. Navíc byl opravdu vděčný, že to s jeho případem nevzdali, i když to na začátku nevypadalo růžově. Pan Martin se tak na vlastní kůži přesvědčil, že i zdánlivě neřešitelné situace mají s D.A.S. východisko.

Chcete i vy, aby za Vámi stál silný partner?

Zadáním telefonního čísla souhlasím s tím, že budu ve zvoleném čase osloven a kontaktován za účelem seznámení se s možnostmi od D.A.S.

Děkujeme!

Obratem vám zavoláme na telefonní číslo +420.

Chyba při zpracování požadavku,
zkuste to prosím později znovu!
Před 3 dny

Co dělat, když vám soused zabarikáduje příjezdovou cestu

Co dělat, když vám soused zabarikáduje příjezdovou cestu

Sousedy a rodinu si bohužel nevybíráme. A že takové spory většinou nemají hladký průběh, může potvrdit i paní Katka, která narazila na opravdu zahořklého obyvatele vedlejšího domu. Situace se vyhrotila natolik, že musela zavolat na pomoc advokáty z D.A.S.

Celý článek
Před týdnem

Co byste neudělali pro svého domácího mazlíčka

Co byste neudělali pro svého domácího mazlíčka

Máte doma čtyřnohého parťáka? Pak jste určitě slyšeli o možnosti pojištění pro zvířata. Jedné takové nabídky využila i paní Anička. Když to potřebovala nejvíce, pojišťovna se k ní otočila zády. Advokáti D.A.S. ji ale ve štychu nenechali.

Celý článek
Před 2 týdny

Oprava auta, která vám (bez pojišťovny) udělá díru do rozpočtu

Oprava auta, která vám (bez pojišťovny) udělá díru do rozpočtu

Opravy auta nejsou zrovna nejlevnější záležitostí. Přesvědčil se o tom i pan Franta, který měl podle servisu zaplatit až 100.000 Kč. Tato suma ho sice překvapila, ale nepolekala. Spoléhal totiž na to, že mu pojišťovna s platbou pomůže. Realita byla ovšem jiná.

Celý článek