Ledová sprcha

10. května 2018

V létě je všechno lepší, dobrá nálada srší odevšad a člověk by mohl pořádat jednu chlazenou dobrotu za druhou. Pan Vladimír to moc dobře věděl, a proto se rozhodl prodat svůj stroj na ledovou tříšť. Jednoduchá kupní smlouva, prodával známé… Zkrátka nečekal žádné komplikace. A co myslíte? Byly? Na osm let!

Psal se rok 2010, když se na nás pan Vladimír obrátil se svým problémem. V roce 2007 uzavřel se známou kupní smlouvu na stroj na výrobu ledové tříště. Dohodl se, že kupní cenu ve výši 112 000 Kč mu známá zaplatí ve splátkách. Problém byl v tom, že známá zaplatila splátky jen dvě a k placení zbylých zhruba 80 000 Kč se neměla, i když ji o to opakovaně žádal. Nezbylo mu tedy nic jiného, než aby předal celou věc nám.

Ihned jsme pověřili advokáta, který známou pana Vladimíra obratem kontaktoval s předžalobní výzvou. Známá se však bránila, že stroj reklamovala a dostala od pana Vladimíra levnější, a že prý nic už platit nebude. Rovnou i vyloučila možnost jakékoliv dohody a nezbylo tedy nic jiného než podat žalobu.

V roce 2011 vydal okresní soud rozsudek ve prospěch pana Vladimíra. Proti tomuto rozsudku se však jeho známá odvolala a z nám dosud nepochopitelných důvodů jí dal odvolací soud v roce 2012 za pravdu a ještě jí přisoudil náhradu nákladů řízení přes 65 000 Kč. Byli jsme ale přesvědčeni, že je pan Vladimír v právu a podali jsme dovolání k Nejvyššímu soudu, se kterým jsme uspěli. V lednu 2014 měl pan Vladimír v rukou konečný rozsudek, že právo je na jeho straně! Trvalo to pak ale ještě jeden rok, než mu známá stroj doplatila. 

Po osmi letech dostal pan Vladimír za svůj stroj na ledovou tříšť konečně zaplaceno a je mu jasné, že nemít naši pojistku právní ochrany, jen těžko by se odhodlal k tak dlouhému vymáhání částky. Tím spíš, když by mu navíc hrozilo, že by v případě prohry musel platit nejen své náklady, ale i náklady druhé strany. Takhle měl vše pojištěné a nemusel se bát ničeho.

Chcete i vy, aby za Vámi stál silný partner?

Zadáním telefonního čísla souhlasím s tím, že budu ve zvoleném čase osloven a kontaktován za účelem seznámení se s možnostmi od D.A.S.

Děkujeme!

Obratem vám zavoláme na telefonní číslo +420.

Chyba při zpracování požadavku,
zkuste to prosím později znovu!
Před 2 dny

Oprava auta, která vám (bez pojišťovny) udělá díru do rozpočtu

Oprava auta, která vám (bez pojišťovny) udělá díru do rozpočtu

Opravy auta nejsou zrovna nejlevnější záležitostí. Přesvědčil se o tom i pan Franta, který měl podle servisu zaplatit až 100.000 Kč. Tato suma ho sice překvapila, ale nepolekala. Spoléhal totiž na to, že mu pojišťovna s platbou pomůže. Realita byla ovšem jiná.

Celý článek
Před týdnem

Jak vykutálený dodavatel zvýšil fixní cenu plynu o 113 %

Jak vykutálený dodavatel zvýšil fixní cenu plynu o 113 %

Když se s dodavatelem domluvíte na fixní cenu za plyn, máte to za to, že to tak bude. Vždyť je to přece ve smlouvě, říkáte si. Takovou představu měl i pan Ladislav, který poctivě platil domluvené měsíční zálohy. Jenže v tom se spletl.

Celý článek
Před 2 týdny

Jak nepřijít o body (a peníze)

Jak nepřijít o body (a peníze)

Kdo chce řidiče bít, hůl si vždy najde. Byla to pravda i v případě pana Filipa, který byl neprávem obviněný ze závažného přestupku. Ještě že měl po svém boku advokáty D.A.S., kteří se nemilosrdných úředníků nezalekli.

Celý článek