Překažená svatba

3. října 2022

Někdy si můžete věci plánovat sebevíc, a stejně vám to okolnosti překazí. Takový osud potkal i budoucí manžele Novákovi, kteří měli naplánovaný termín svatby v  jejich vysněné lokalitě. Život ale nešel podle jejich očekávání.

Vybrat dokonalé místo na svatbu není vůbec jednoduché – zvlášť když se na tom musí shodnout oba partneři. Pro budoucí manželé Novákovi to byl pěkně tvrdý oříšek. Hledáním na internetu a navštěvováním potenciálních svatebních lokalit strávili celé týdny. A jednoho dne to přišlo. Našli místo, které si oba zamilovali na první pohled. Jejich srdce si získal okouzlující rustikální statek v malebné vesničce.  

„Musíme jednat rychle, než nám to někdo vyfoukne,“ řekli si snoubenci a požádali majitelku o závaznou rezervaci pro jejich velký den. Majitelka jim zaslala fakturu k zaplacení zálohy ve výši 30.000 Kč a snoubenci ji ještě ten den uhradili.  

Čemu však osud nechtěl. Jak se blížil termín svatby, začaly se věci u snoubenců komplikovat. Přišly nečekané finanční výdaje, strach ze sílící pandemie a nemoc člena rodiny. Na základě těchto okolností se s těžkým srdcem rozhodli, že svatbu odloží, až se situace vrátí zpět do normálu. „Je nám to moc líto, ale rezervaci musíme zrušit,“ řekli smutně majitelce statku. Majitelka situaci chápala, ale zálohu jim odmítla vrátit. „Nejdříve za sebe musíte najít náhradníky,“ stála si za svém.  

Snoubenci na nic nečekali a obrátili se na D.A.S. s žádostí o pomoc. Přijít o 30.000 Kč bylo pro ně nepředstavitelné. Právníci naštěstí komunikovali rychle a zaslali majitelce statku výzvu o vrácení zálohy. Argumentovali zásadními změnami okolností, které nastaly po uzavření smlouvy. Paní majitelka se zprvu sice cukala, ale nakonec přistoupila na návrh právníků a peníze do posledního haléře vrátila. „To je báječná zpráva,“ zaradovali se snoubenci. Hledání svatebního místa sice může začít nanovo, ale alespoň bez jakékoliv finanční ztráty. Snad bude ten druhý pokus úspěšnější! 

Chcete i vy, aby za Vámi stál silný partner?

Zadáním telefonního čísla souhlasím s tím, že budu ve zvoleném čase osloven a kontaktován za účelem seznámení se s možnostmi od D.A.S.

Děkujeme!

Obratem vám zavoláme na telefonní číslo +420.

Chyba při zpracování požadavku,
zkuste to prosím později znovu!
Před 5 dny

Jak vykutálený dodavatel zvýšil fixní cenu plynu o 113 %

Jak vykutálený dodavatel zvýšil fixní cenu plynu o 113 %

Když se s dodavatelem domluvíte na fixní cenu za plyn, máte to za to, že to tak bude. Vždyť je to přece ve smlouvě, říkáte si. Takovou představu měl i pan Ladislav, který poctivě platil domluvené měsíční zálohy. Jenže v tom se spletl.

Celý článek
Před týdnem

Jak nepřijít o body (a peníze)

Jak nepřijít o body (a peníze)

Kdo chce řidiče bít, hůl si vždy najde. Byla to pravda i v případě pana Filipa, který byl neprávem obviněný ze závažného přestupku. Ještě že měl po svém boku advokáty D.A.S., kteří se nemilosrdných úředníků nezalekli.

Celý článek
Před 2 týdny

Dopravní asistence se vždycky hodí

Dopravní asistence se vždycky hodí

Víte, co dělat, když vám někdo poškodí auto? Kde nahlásit škodu a jak sepsat záznam o nehodě? V těchto vypjatých situacích je dobré mít na své straně někoho, kdo vás krok za krokem navede a zodpoví všechny vaše otázky. Přesvědčil se o tom i pan Libor.

Celý článek