Spor o bolestné

19. října 2020

Jeden úraz v práci a život může nabrat úplně jiný směr. Své o tom ví pan Leopold, kterému štěstí moc nepřálo. Těžké zranění, které se mu přihodilo, bylo začátkem nejen zdlouhavé léčby, ale také sporu se zaměstnavatelem a pojišťovnou o proplacení bolestného. Jak se spor o bolestné vyřešil?

Černý pátek se pro pana Leopolda stal 17. březen 2017, kdy mu v práci při manipulaci s vysokozdvižným vozíkem spadl na pravou nohu stroj o váze cca jedné tuny. Ihned potom byl pan Leopold převezen do nemocnice, kde mu lékaři diagnostikovali zlomeninu patní kosti. A aby toho nebylo málo, následovala jedna zdravotní komplikace za druhou – od proleženin, otokům až po trombózu pravé nohy. I po veškerých léčbách a rehabilitacích byl pan Leopold v běžném životě velmi omezen. A to nejen bolestmi a chůzí s berlemi, ale také nemožností dělat své oblíbené aktivity, jako byla například oblíbená turistika.

Pan Leopold, jako dobrý zaměstnanec, úraz zaměstnavateli řádně nahlásil a doufal, že mu jeho pojišťovna vysoké bolestné zaplatí. V tom se ale zmýlil. Pojišťovna mu vyplatila bolestné pouze ve výši 20.625 Kč. „To se mi nezdá,“ říkal si v duchu pan Leopold, a následně se obrátil na právníky s D.A.S. se všemi dokumenty o úrazu a léčbě.

Ti nechali okamžitě vypracovat znalecký posudek, a to nejen ohledně možných nároků klienta na náhradu újmy, ale také ohledně možného nesprávného postupu léčby jeho zranění. Nakonec vyšlo najevo, že pan Leopold má nárok na bolestné ve výši 150.625 Kč, kompenzaci za ztížení společenského uplatnění ve výši 250.000 Kč a na náhradu za ztrátu na výdělku po dobu pracovní neschopnosti ve výši 60.148 Kč. „To je úžasná zpráva,“ pomyslel si pan Leopold s nadějí v očích. V tu chvíli však netušil, že se situace ještě trošku zkomplikuje.

Právníci D.A.S. kontaktovali zaměstnavatele pana Leopolda i odpovědnostní pojišťovnu s výzvou k zaplacení všech výše zmíněných nákladů i nákladů spojených s léčbou, které pana Leopolda vyšly na 13.409 Kč. Pojišťovna sice trvala na slíbených 20.625 korun, ale zaměstnavatel na doplacení zbývajících 130.000 korun nereagoval. Právníkům nezbývalo nic jiného, než podat žalobu. Jak to nakonec dopadlo?

Soud uznal nárok pana Leopolda, ale zaměstnavatel s rozsudkem nesouhlasil a podal odvolání. Odvolací soud přezkoumal rozsudek ještě jednou a shledal, že odvolání není důvodné. Pan Leopold tak nakonec právem obdržel 453.557 Kč, ale co je důležitější – za poslední tři roky se jeho zdravotní stav natolik zlepšil, že se mohl vrátit zpátky k milované turistice.

 

Chcete i vy, aby za Vámi stál silný partner?

Zadáním telefonního čísla souhlasím s tím, že budu ve zvoleném čase osloven a kontaktován za účelem seznámení se s možnostmi od D.A.S.

Děkujeme!

Obratem vám zavoláme na telefonní číslo +420.

Chyba při zpracování požadavku,
zkuste to prosím později znovu!
Před 3 dny

Oprava auta, která vám (bez pojišťovny) udělá díru do rozpočtu

Oprava auta, která vám (bez pojišťovny) udělá díru do rozpočtu

Opravy auta nejsou zrovna nejlevnější záležitostí. Přesvědčil se o tom i pan Franta, který měl podle servisu zaplatit až 100.000 Kč. Tato suma ho sice překvapila, ale nepolekala. Spoléhal totiž na to, že mu pojišťovna s platbou pomůže. Realita byla ovšem jiná.

Celý článek
Před týdnem

Jak vykutálený dodavatel zvýšil fixní cenu plynu o 113 %

Jak vykutálený dodavatel zvýšil fixní cenu plynu o 113 %

Když se s dodavatelem domluvíte na fixní cenu za plyn, máte to za to, že to tak bude. Vždyť je to přece ve smlouvě, říkáte si. Takovou představu měl i pan Ladislav, který poctivě platil domluvené měsíční zálohy. Jenže v tom se spletl.

Celý článek
Před 2 týdny

Jak nepřijít o body (a peníze)

Jak nepřijít o body (a peníze)

Kdo chce řidiče bít, hůl si vždy najde. Byla to pravda i v případě pana Filipa, který byl neprávem obviněný ze závažného přestupku. Ještě že měl po svém boku advokáty D.A.S., kteří se nemilosrdných úředníků nezalekli.

Celý článek