Ulomená kachlička

16. ledna 2023

Stačí chvíle nepozornosti, špatná shoda náhod nebo v případě pana Milana ulomená kachlička, a vše se může v sekundě zhroutit. To, co se zdálo jako drobný úraz, nabralo opravdové grády. A kdyby nebylo D.A.S., ke zdravotním komplikacím by se přidaly i nemalé finanční náklady.

Pan Milan se jedné slunečné soboty vydal na nákup do svého oblíbeného supermarketu. Zrovna ten den na něj čekaly báječné slevy, a tak jednoduše nemohl odolat. Pěkně si nakoupil a vyrazil domů. Když scházel po schodech obchodního domu, pod pravou nohou se ulomila kachle. Radost z výhodného nákupu tak rychle vystřídala obrovská bolest vymknutého kotníku a natažených vazů.  

Pak už to šlo ráz na ráz. Následoval převoz do nemocnice, ošetření, týdenní nošení nechodící dlahy a následné přesádrování. V rámci rekonvalescence strávil pan Milan doma 3 měsíce. „Doufám, že dostanu nějaké odškodnění,“ říkal si v duchu. Předpoklad to byl správný, ale vymoci náhradu škody tak jednoduché nebylo.  

Nejdřív se pan Milan obrátil na obecní úřad, protože k úrazu došlo na veřejném místě. Jeho snahy ale skončily neúspěšně. Pak si na pomoc zavolal společnost D.A.S., která svůj tým ještě posílila o spolupracující advokátní kancelář. Společně přišly s tím, že vlastník schodů má povinnost zaplatit škody, pokud závada souvisí se zhoršenou schůdností (a pokud neprokáže, že závady nemohl odstranit) – závadou ve schůdnosti je podle zákona taková změna ve schůdnosti, kterou chodec při pohybu nemůže předvídat. 

D.A.S. s advokátní kanceláří nakonec připravily předžalobní výzvu obci, ve které vysvětlily situaci pana Milana a žádaly o proplacení celé řady nároků – od bolestného přes ztížení společenského uplatnění, náklady věcné škody, náklady spojené s léčením až po náhradu za ztrátu na výdělku. Co na to obec? Ta se k reakci neměla. Zanedlouho se však ozvala její pojišťovna, což bylo samo o sobě dobré znamení. Zlatým hřebem ovšem byla zpráva, že pojišťovna panu Milanovi vyplatí požadovaných 100.000 Kč. „To je zázrak,“ zajásal pan Milan. Tříměsíční pobyt doma a bolest z vymknutého kotníku mu sice nedokáže nic vynahradit, ale pocit zadostiučinění je k nezaplacení.  

 

Chcete i vy, aby za Vámi stál silný partner?

Zadáním telefonního čísla souhlasím s tím, že budu ve zvoleném čase osloven a kontaktován za účelem seznámení se s možnostmi od D.A.S.

Děkujeme!

Obratem vám zavoláme na telefonní číslo +420.

Chyba při zpracování požadavku,
zkuste to prosím později znovu!
Před 5 dny

Když touha po odpočinku skončí v rukou advokátů

Když touha po odpočinku skončí v rukou advokátů

Víte, kde je ten nejlepší relax? Přece ve sprše. Své o tom ví také paní Daniela, která si do ní plánovala pořídit masážní box. Myšlenka o úžasném odpočinku se však brzy rozplynula. A bez pomoci D.A.S. se nakonec neobešla.

Celý článek
Před týdnem

Spor s pojišťovnou, který skočil triumfem

Spor s pojišťovnou, který skočil triumfem

Pan Martin měl opravdu smolný den. Připletl se do dopravní nehody, která nepoškodila jen jedno, ale dokonce dvě jeho auta zaparkovaná podél silnice. Když pak požadoval proplacení škod, pojišťovna si hbitě našla kličku, jak se své zodpovědnosti vyhnout.

Celý článek
Před 2 týdny

Jak vyhrát boj s Krajskou správou silnic?

Jak vyhrát boj s Krajskou správou silnic?

Výmoly, štěrk, nerovnosti na silnici. V nejlepším případě to odnese jen pneumatika, v horším případě i disk nebo další části auta. V případě pana Leoše to bylo obojí. S úhradou oprav za škodu to však tak jednoduché nebylo.

Celý článek