Vina mu prý koukala z očí

2. října 2017

Obvinění a trest bez jakýchkoli důkazů, nad kterými lze kroutit hlavou u nekonečných amerických detektivek, bohužel není jen výsledek bujaré filmařské fantazie. Pan Marek se o tom přesvědčil, když ho v sousedním Německu potrestali pokutou a zákazem řízení kvůli nehodě, které se ani neúčastnil. Stačilo jen pár slov ublíženého zahraničního řidiče.

Povinné odpočinky zavedou profesionální řidiče na zajímavá a pohodlná i na zcela nevábná a neútulná místa. Dálniční odpočívadla většinou spadají do druhé kategorie – široko daleko nic není, a když je potřeba, člověk těžko hledá zastání. Jako pan Marek. Ve snaze respektovat pravidla si udělal přestávku na jednom z německých odpočívadel, kde parkovalo již několik dalších zahraničních kolegů. Když si odpočinul, nastartoval svůj nákladní vůz a odjel. Pauza jako každá jiná. Respektive to si alespoň myslel, než mu dorazil dopis z Německa.

Německá policie obvinila pana Marka, že při výjezdu z odpočívadla svou nákladní jízdní soupravou poškodil zaparkovaný nákladní vůz jiného řidiče, způsobil škodu 1 500 EUR a následně z místa nehody ujel. Pan Marek se bránil, že sice v uvedený den odpočívadlo skutečně využil, ale žádnou dopravní nehodu nezpůsobil. Německé státní zastupitelství však přesto uložilo panu Markovi pokutu 600 EUR a navíc mu zakázalo po tři měsíce řídit na německém území motorová vozidla. Aby toho nebylo málo, údajný poškozený řidič se po pojišťovně pana Marka začal domáhat náhrady škody.

Pověřili jsme německého advokáta, který podal odpor proti trestnímu příkazu, aby mohl pan Marek co nejdříve znovu vykonávat své povolání řidiče. Německý obvodní soud díky kvalitní obhajobě nakonec trestní řízení zastavil. Zároveň jsme zpochybnili záznam o dopravní nehodě, který druhý řidič předkládal jako důkaz pro výplatu náhrady škody. Ukázalo se, že si pravděpodobně pouze opsal značku vozu pana Marka, celý záznam sepsal sám a následně fingoval dopravní nehodu.

Chcete i vy, aby za Vámi stál silný partner?

Zadáním telefonního čísla souhlasím s tím, že budu ve zvoleném čase osloven a kontaktován za účelem seznámení se s možnostmi od D.A.S.

Děkujeme!

Obratem vám zavoláme na telefonní číslo +420.

Chyba při zpracování požadavku,
zkuste to prosím později znovu!
Včera

Oprava auta, která vám (bez pojišťovny) udělá díru do rozpočtu

Oprava auta, která vám (bez pojišťovny) udělá díru do rozpočtu

Opravy auta nejsou zrovna nejlevnější záležitostí. Přesvědčil se o tom i pan Franta, který měl podle servisu zaplatit až 100.000 Kč. Tato suma ho sice překvapila, ale nepolekala. Spoléhal totiž na to, že mu pojišťovna s platbou pomůže. Realita byla ovšem jiná.

Celý článek
Před týdnem

Jak vykutálený dodavatel zvýšil fixní cenu plynu o 113 %

Jak vykutálený dodavatel zvýšil fixní cenu plynu o 113 %

Když se s dodavatelem domluvíte na fixní cenu za plyn, máte to za to, že to tak bude. Vždyť je to přece ve smlouvě, říkáte si. Takovou představu měl i pan Ladislav, který poctivě platil domluvené měsíční zálohy. Jenže v tom se spletl.

Celý článek
Před 2 týdny

Jak nepřijít o body (a peníze)

Jak nepřijít o body (a peníze)

Kdo chce řidiče bít, hůl si vždy najde. Byla to pravda i v případě pana Filipa, který byl neprávem obviněný ze závažného přestupku. Ještě že měl po svém boku advokáty D.A.S., kteří se nemilosrdných úředníků nezalekli.

Celý článek