Za chyby se prý platí, i když nejsou vaše

27. února 2017

Když si najímáte ekonoma, předpokládáte, že vám ulehčí v účetní oblasti. S tím také ředitelka mateřské školy, paní Vilemína, najímala svého nového zaměstnance. Jenže se ukázalo, že neplnil své povinnosti a ještě navíc kvůli němu musela školka zaplatit penále. A po snaze přijmout zodpovědnost za své chyby ani památka.

Provoz mateřské školy znamená sám o sobě velikou zodpovědnost. Mimo řady jiných předpisů si musí školky ze zákona platit pojištění odpovědnosti organizace za škodu při pracovním úrazu. Paní Vilemína je ředitelkou mateřské školy už léta a o této povinnosti ví, avšak důvěřovala svému ekonomovi, že se o placení stará. Jenže nestaral. A paní Vilemína musela uhradit dlužné pojistné a ještě vysoké penále.

Vzdělávací instituce počítají každou korunu, a tak se paní Vilemína pokoušela se zaměstnancem dohodnout, aby penále vzniklé svou chybou zaplatil. Ovšem marně. Žádné smírné řešení nepřipadalo v úvahu. Proto paní Vilemína rozvázala se zaměstnancem pracovní poměr a požádala nás o pomoc s vymáháním dlužné částky u bývalého zaměstnance.

Zaslali jsme bývalému zaměstnanci předžalobní výzvu k zaplacení dlužné částky s poučením, že v případě, že ji neuhradí včas, budeme peníze vymáhat v rámci soudního řízení. Na základě naší výzvy bývalý zaměstnanec penále okamžitě uhradil a paní Vilemína mohla peníze využít mnohem účelněji, například k nákupu nových hraček pro děti.

Chcete i vy, aby za Vámi stál silný partner?

Zadáním telefonního čísla souhlasím s tím, že budu ve zvoleném čase osloven a kontaktován za účelem seznámení se s možnostmi od D.A.S.

Děkujeme!

Obratem vám zavoláme na telefonní číslo +420.

Chyba při zpracování požadavku,
zkuste to prosím později znovu!
Před 4 dny

Jak nizozemský radar rozdával pokuty na potkání

Jak nizozemský radar rozdával pokuty na potkání

Jak moc věříte moderním technologiím? Pan Bořek, majitel velké autobusové společnosti se pěkně spálil. A to hned několikrát po sobě. Ještě že měl na své straně ostřílené advokáty, kteří věděli nejen, jak prokázat nedostatky radaru, ale také jak se domluvit s nekompromisními úředníky.

Celý článek
Před týdnem

Lapálie se sedačkou

Lapálie se sedačkou

Máte štěstí na poctivé prodejce? Někteří udělají vše, co vám na očích vidí, jiným jde jenom o zisk. A co teprve, když přijde na reklamaci. Jednu špatnou zkušenost má i paní Andrea, která chtěla vrátit peníze za poškozený kus nábytku.

Celý článek
Před 2 týdny

Co exekutor schvátí, někdy i vrátí

Co exekutor schvátí, někdy i vrátí

S exekutory si není radno zahrávat. Své o tom ví také pan Ondřej, který se do jejich spárů dostal zcela nevinně. Ještě že měl po svém boku advokáty z D.A.S. Podívejte se, jak postupovat, když vám vymahači majetku neoprávněně zabaví vaše osobní věci.

Celý článek