Ztracený parkovací lístek

21. září 2020

Chorvatsko je oblíbenou dovolenkovou destinací mnoha Čechů. Letos sem autem zamířil i pan Karel, který si chtěl užít poklidnou dovolenou u moře. V tu chvíli ale ještě nevěděl, že jeden zapomenutý parkovací lístek si bude žádat právní pomoc.

Nákup parkovacích lístků je dnes běžná praxe, které se na mnoha parkovištích zkrátka nevyhneme. Jinak to není ani na chorvatském ostrovu Krk, kam letos zamířil také pan Karel. Ten si vyhlídl krásné parkovací místečko přímo u moře a, jak se sluší a patří, parkovací lístek si řádně zakoupil. Poté už se šel oddávat vodním radovánkám v moři a parkovací lístek cestou ztratil.

Na tento prohřešek zanedlouho přišel chorvatský kontrolor, který po panu Karlovi požadoval náhradní parkovné. Právo na to nepochybně měl, nicméně se dopustil drobné chyby. Kontrolor požadoval zaplatit náhradní parkovné za autobus, nikoliv za osobní automobil, kterým pan Karel přijel.

„To snad není možné,“ říkal si v duchu pan Karel při prohlížení parkovacího lístku za 600 kun. Běžné parkovné za automobil totiž činilo střízlivých 100 kun a nyní měl zaplatit šestinásobek. Ihned poté kontaktoval pan Karel právníky z D.A.S., aby mu pomohli z této patálie. Ti se okamžitě spojili s provozovatelem parkoviště, předložili mu důkazy o tom, že klient skutečně nepřijel vlastním autobusem, a požádali ho o snížení náhradního parkovného na správnou částku. Co na to provozovatel parkoviště? Okamžitě snížil parkovné a náš klient tak ušetřil 500 kun. Nyní už ví pan Karel dvě věci – parkovací lístek si příště pečlivě uschová a že na právníky z D.A.S. se může kdykoliv spolehnout.

Chcete i vy, aby za Vámi stál silný partner?

Zadáním telefonního čísla souhlasím s tím, že budu ve zvoleném čase osloven a kontaktován za účelem seznámení se s možnostmi od D.A.S.

Děkujeme!

Obratem vám zavoláme na telefonní číslo +420.

Chyba při zpracování požadavku,
zkuste to prosím později znovu!
Před 3 dny

Jak nizozemský radar rozdával pokuty na potkání

Jak nizozemský radar rozdával pokuty na potkání

Jak moc věříte moderním technologiím? Pan Bořek, majitel velké autobusové společnosti se pěkně spálil. A to hned několikrát po sobě. Ještě že měl na své straně ostřílené advokáty, kteří věděli nejen, jak prokázat nedostatky radaru, ale také jak se domluvit s nekompromisními úředníky.

Celý článek
Před týdnem

Lapálie se sedačkou

Lapálie se sedačkou

Máte štěstí na poctivé prodejce? Někteří udělají vše, co vám na očích vidí, jiným jde jenom o zisk. A co teprve, když přijde na reklamaci. Jednu špatnou zkušenost má i paní Andrea, která chtěla vrátit peníze za poškozený kus nábytku.

Celý článek
Před 2 týdny

Co exekutor schvátí, někdy i vrátí

Co exekutor schvátí, někdy i vrátí

S exekutory si není radno zahrávat. Své o tom ví také pan Ondřej, který se do jejich spárů dostal zcela nevinně. Ještě že měl po svém boku advokáty z D.A.S. Podívejte se, jak postupovat, když vám vymahači majetku neoprávněně zabaví vaše osobní věci.

Celý článek